Autor:
Ana Petrescu
|
luni, 23 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 81 Vizualizari

<!–

–>

Sigla PNL

Deputatul liberal Ionuţ Stroe, susţine o alianţă între PNL şi USR cu scopul, pragmatic, de a învinge PSD. Mai mult, el spune că viitorul Congres al PNL, care va alege noul preşedinte al partidului, ar trebui să consfinţească prin vot parteneriatul politic cu formațiunea lui Nicuşor Dan, o soluţie avantajoasă pentru ambele părţi.

“Un semn de normalitate politică: relația PNL-USR poate căpăta limite largi! (Și acesta cred că e un lucru așteptat de mulți). Însă, mai mult decât acest gest izolat, eu cred că sunt cauze mult mai bune și multe pentru care USR şi PNL trebuie să lupte împreună. Și da, azi chiar vreau să spun ceea ce gândesc de mult timp: PNL și USR trebuie să aibă o cale comună, le-aș vrea alăturate într-o formă mult mai profundă! Unul din obiectivele strategice fixate de partid în viitorul congres ar putea fi formarea unei alianţe politice PNL-USR. 
Îmi doresc unitatea partidului, reechilibrarea sa politică și relansarea coerentă și credibilă, dar și reafirmarea dezideratului din momentul fuziunii (2014) de partid integrator al Dreptei. Sociologic, USR s-a confirmat ca partid la alegerile parlamentare printr-un transfer masiv de voturi din zona PNL, ba chiar folosind ca armă electorală ofensiva la PNL. Bunăvoința față de ei ne-a costat electoral, netratându-i ca și competitori, însă refacerea PNL trebuie să îi cuprindă. Focul intens care a generat USR se va stinge atâta timp cât acest partid nu are o arhitectură politică solidă, ci doar o dimensiune parlamentară. Situația poate fi WIN/WIN pentru ambele partide însă mai importante decât atât sunt mesajele, ideile și așteptările electoratului de Dreapta. Din păcate, în mod separat avem relații confuze, ambigue și discontinue cu ei dar împreună îi putem uni și le putem reda încrederea unei drepte puternice și capabile să învingă PSD. O alianţă politică PNL- USR ar fi, pentru inceput, un gest corect și credibil de reafirmare și luptă pentru cauza Dreptei”, a scris, președintele PNL Craiova, Ionuț Stroe, pe contul personal de Facebook.

Întrebat de EVZ dacă a discutat cu colegii din partid despre această propunere, Stroe a spus că nu și că este o opinie strict personală pe care a lansat-o în spațiul public. 

Tag-uri:
alianta, pnl, usr, liberali, psd, ionut stroe

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANUNȚUL ȘOC al unui deputat liberal. Cu ce PARTID ar trebui SĂ FACĂ ALIANȚĂ PNL.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/pnl-sigla-465x390-5.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/pnl-sigla-465x390-5-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ana Petrescu | luni, 23 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 81 Vizualizari <!-- --> Sigla PNL Deputatul liberal Ionuţ Stroe, susţine o...

Preluat de la EVZ