loading…

Teroristul Anis Amri, autorul atacului cu camion comis în decembrie 2016 în târgul de Crăciun din Berlin, ar fi trebuit expulzat din Italia din 2011, dar autoritățile italiene au vrut să îl utilizeze ca informator, afirmă surse citate de presa germană, însă poliția italiană neagă acuzațiile.

Tunisia ceruse din 2011 expulzarea din Italia a cetățeanului tunisian Anis Amri, trimițând documentația necesară. Însă autoritățile italiene au ignorat solicitările de expulzare, notează Mediafax.

Potrivit unor surse citate de publicația Welt am Sonntag, Agenția italiană pentru Informații și Siguranță Internă (AISI) a vrut să îl infiltreze pe Anis Amri în cercurile islamiste din Italia, pentru a sustrage date despre activități teroriste. Ulterior, agențiile secrete italiene ar fi pierdut urma islamistului tunisian.

Pe 19 decembrie 2016, Anis Amri, în vârstă de 24 de ani, a deturnat un camion, l-a omorât pe șoferul polonez și a intrat intenționat cu vehiculul în Târgul de Crăciun organizat în zona Breitscheidplatz din Berlin, unde a ucis 11 persoane și a rănit alte zeci. După câteva zile, Anis Amri, membru al rețelei teroriste Stat Islamic, a fost împușcat mortal de poliție într-o gară din orașul italian Milano.

Poliția din Italia a respins acuzațiile, catalogând drept “false” informațiile difuzate de Welt am Sonntag. “Reconstituirea realizată de publicația germană este falsă, inventată în totalitate”, a reacționat Franco Gabrielli, șeful Poliției italiene, citat de site-ul TGcom24.it.

Guvernul Italiei nu a avut deocamdată nicio reacție.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/serviciile-italiene-il-utilizau-ca-informator-pe-autorul-atentatului-de-la-berlin-35082.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/serviciile-italiene-il-utilizau-ca-informator-pe-autorul-atentatului-de-la-berlin-35082-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv