Autor:
Andrei Micşa
|
duminică, 22 ianuarie 2017 | 4 Comentarii
| 224 Vizualizari

<!–

–>

Protest București

Mai multe proteste au fost anunțate în spatial virtual pentru București și pentru restul țării. Totul este organizat împotriva ordonanțelor de urgență privind grațierea și Codul penal, promovate de Ministerul Justiției.

UPDATE 17.30: Protestele din Piața Universității au început la ora 17:00, aproape o mie de persoane fiind strânse în centrul Bucureștiului. Din mijlocul protestatanților, televiziunea România TV a transmis cu doi reporteri, cu toate că protestatarii îi huiduiau. Cei mai mulți dintre cei prezenți la miting spun că 

Pe site-ul privesc.eu se realizează și o transmisiune live a manifestațiilor din Piața Universității. Aici puteți vedea transmisiunea în timp real și desfășurarea protestului.


Protestele din București au fost anunțate pentru ora 17.00. Din acea oră, câteva mii de persoane sunt așteptate să ajungă în Piața Universității, iar de acolo, către Palatul Victoria.

Pe lângă Capitală, proteste sunt anunțate și în alte orașe, precum Pitești, Piatra Neamț, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Brașov sau Iași.

Românii din străinătate sunt și ei deciși să iasă în stradă împotriva schimbării legii din România. În Copenhaga, Paris, Londra sau Haugesund (Norvegia), românii au anunțat că vor ieși în stradă pentru “frații” rămași în țară.

Organizatorii au transmis că vor demisia ministrului Justiției și șefilor partidelor guvernamentale PSD și ALDE.

De asemenea, organizatorii mai transmit, potrivit news.ro, că se cere demisia ministrului Sănătății, pentru anularea reformelor din domeniul pe care îl administrează, precum și demisia președintelui CNA, pentru “lipsa de reacție la manipulări care devin din ce în ce mai agresive și pentru subordonarea politică”. “Nu-l uităm pe Ciorbea”, mai spus organizatorii.

Printre cei care merg la mitingul din Piața Universității se enumeră Mihai Șora, ce spune că în aceste momente se provoacă un “asalt asupra Justiției prin ordonanțte cu dedicație pentru oligarhi”.

“În clipa de față, nimic nu mi se pare mai periculos pentru biata democrație românească decât asaltul asupra Justiției, prin ordonanțe de urgență „cu dedicație“ pentru oligarhi. Ei pot strecura un elefant sub preș ori după ușă, în pivniță sau în pod, întotdeauna va rămâne ceva pe dinafară: trompa. Și – câtă vreme există oameni care văd trompa elefantului, oameni cărora le pasă de țara lor, de viitorul copiilor lor – nu este totul pierdut.
Mâine după-amiază voi fi în Piața Universității”, scris Mihai Șora pe contul său de facebook.

Tag-uri:
Proteste in bucuresti, proteste, protest, miting, piata universitatii, proteste in piata universitatii, protest justitie, organizatori, mihai sora, cna, psd, alde, protest londra, protest copenhaga, protest paris

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PROTESTE în București și alte orașe din țară. Legea grațierii, BLAMATĂ de numeroase persoane: „ Demisia ministrului Justiției!” | VIDEO.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/protest-universitate-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/protest-universitate-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Andrei Micşa | duminică, 22 ianuarie 2017 | 4 Comentarii | 224 Vizualizari <!-- --> Protest București Mai multe proteste au fost anunțate...

Preluat de la EVZ