loading…

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, pompierii au făcut 162 de controale în cluburi, fiind date 118 amenzi în valoare de 203.000 lei, pentru nerespectarea reglementarilor pe linia apărării împotriva incendiilor, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

“Totodată, cu prilejul controalelor executate a fost depistat un caz de încălcare gravă a cerinței de securitate la incendiu, situație care a generat aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării ori utilizării construcțiilor la un operator economic din comuna Brănești, județul Gorj. Inspectorii din teren au constatat faptul că a fost depășit numărul maxim de utilizatori cu mai mult de 10% din valoarea de referință, fapt ce a impus, conform prevederilor legale în vigoare (HG nr. 915/2015), oprirea funcționării acestuia”, informează MAI.

Pompierii au făcut 171 de acțiuni de recunoaștere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenția în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

“Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire au vizat: exploatarea instalațiilor electrice, funcționarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucționarea căilor de evacuare, instructajul angajaților, obținerea autorizației de securitate la incendiu și existența planurilor de evacuare în caz de incendiu”, mai arată ministerul.

MAI anunță că în perioada următoare controalele se vor intensifica, precizând că ultima acțiune preventivă de amploare, derulată la nivel național, care a vizat imobilele în care funcționează cluburi și discoteci, a avut loc în perioada 11-12 noiembrie 2016. În cele două zile au fost controlați 448 operatori economici, fiind aplicate 405 amenzi, în cuantum de peste 788.000 lei, iar două localuri din municipiul Brașov au fost închise din cauza depășirii numărului maxim de utilizatori.

“Pentru asigurarea nivelului corespunzător de protecție a celor care frecventează astfel de locații, reamintim următoarele obligații pe care administratorii trebuie sa le respecte: respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislația în vigoare, pentru aceste categorii de construcții; solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenței tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentației necesare obținerii autorizației de securitate la incendiu; preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor”, informează MAI.

Controalele au avut loc după ce în noapte de vineri spre sâmbătă clubul Bamboo din Capitală a are în întregime, 44 de persoane având nevoie de îngrijirile medicilor.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/mai-203-000-de-lei-amenzi-date-cluburilor-intr-o-singura-noapte-pentru-nereguli-privind-incendiile-35069.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/mai-203-000-de-lei-amenzi-date-cluburilor-intr-o-singura-noapte-pentru-nereguli-privind-incendiile-35069-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv