Autor:
Razvan Gheorghe
|
duminică, 22 ianuarie 2017 | 1 Comentarii
| 127 Vizualizari

<!–

–>

Faptul că Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu au fost invitați la învestirea lui Donald Trump a învrăjbit apele politice de la Budapesta.

Mai exact, premierul Viktor Orban este criticat la scenă deschisă (atât de o parte a mass-media, cât și de opoziția politică) pentru că nu a izbutit să-și asigure accesul la ceremonia înscăunării lui Trump, în pofida faptului că guvernul Orban – susținător fervent al noului președinte al SUA – a plătit cu bani grei pe lobby-istul Connie Mack, fost congresman republican.

”Orban s-a angajat în mod public să-l susțină pe Trump într-un moment în care șansele de câștig ale candidatului republican erau aproape zero. De ce nu a primit Orban o invitație similară (cu cea primită de Dragnea și Grindeanu – n.n.)? Aceasta în condițiile în care guvernul Orban are un lobby-ist extrem de bine plătit, în persoana lui Connie Mack, fost congresman republican”, se întreabă jurnaliștii de la hungarianspectrum.org.

Răspunsul este facil, susțin aceiași jurnaliști, care amintesc faptul că Mack este un ”republican de modă veche” care a apreciat public (în compania lui Larry King) că o candidatură a lui Donald Trump la președinția SUA era ”inacceptabilă”. Pe cale de consecință, Connie Mack s-a prăbușit în dizgrația lui Donald Trump. Facem precizarea că lobby-istul Connie Mack a susținut, întotdeauna, că, ”în ochii lui Trump, Viktor Orban este nu numai un important lider al Ungariei, ci și unul dintre cei mai importanți lideri politici ai Europei”.

“Cei doi politicieni români au avut parte de acest tratament regal. În prima zi s-au întâlnit pe Michael Flynn, viitor consilier de securitate națională în administrația Trump și cu Ed Royce, președinte al Afaceri Externe. Dragnea și Flynn se pare că “au discutat cu privire la excelentele perspective ale parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, precum și faptul că securitatea și stabilitatea națională sunt doi factori-cheie pentru dezvoltarea și prosperitatea unei națiuni.” În mod firesc, politicienii români au subliniat că România e pregătită să asigure cel puțin 2% din PIB pentru apărare. La rândul său, Flynn a confirmat interesul special al Statelor Unite în România. Conversație cu Royce a fost, de asemenea, descrisă ca fiind una plăcută, în timpul căreia Dragnea l-a asigurat pe politicianul american că “România va continua să fie un pilon de încredere pentru relațiile transatlantice.”

În timpul cinei la lumina lumânărilor Dragnea a avut ocazia de a schimba câteva cuvinte cu Donald Trump, căruia i-a transmis că “vrea să ridice parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii la un nou nivel”, la care răspunsul lui Trump a fost: “Vom face să se întâmple! România este importantă pentru noi!”, mai scriu jurnaliştii maghiari.

Concluzia articolului hungarianspectrum.org este că politicienii români sunt alunecoși și, totodată, parteneri lipsiți de orice fidelitate.

Tag-uri:
Viktor Orban, Donald Trump, Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, presa maghiara

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului LOVITURA PE CARE LIVIU DRAGNEA ŞI SORIN GRINDEANU I-AU DAT-O LUI VIKTOR ORBAN. Premierul Ungariei este DESFIINŢAT în presa maghiară din cauza faptului că nu a fost invitat la ÎNVESTIREA lui Donald Trump: “România NE-A ÎNTRECUT”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/orban-crazy-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/orban-crazy-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Razvan Gheorghe | duminică, 22 ianuarie 2017 | 1 Comentarii | 127 Vizualizari <!-- --> Faptul că Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu...

Preluat de la EVZ