Autor:
Magda Spiridon
|
duminică, 22 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 33 Vizualizari

<!–

–>

Liviu Dragnea, presedintele PSD

După manifestația din seara aceasta, la care au participat peste 30.000 de oameni în București și câteva zeci de mii în țară, liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a transmis un mesaj președintelui României, Klaus Iohannis, prezent și el în Piața Universității.

”M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept. Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date.

E un început de lovitură de stat. De fapt, președintele Iohannis vrea, așa cum a vrut și fostul președinte Băsescu, să pună în cătușe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituții fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese.

Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în țara lor, fără teama că sunt ascultați, urmăriți, hăituiți, șantajați și nedreptățiți. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susțin acțiunile împotriva corupției, dar împotriva adevăratei corupții.

Astă seară am solicitat Ministrului de Interne să retragă jandarmii din fața sediului PSD, fiindcă eu consider că PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare și de suportul popular.

Îi asigur pe români că nu-i voi mai permite președintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituțională, să uzurpe calități oficiale intrând abuziv în ședințele de guvern sau să incite la dezordine socială și violență.

Vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică în totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al președintelui Iohannis, viața românilor are nevoie de bunăstare și siguranță”, a scris Dragnea pe Facebook.

Peste 30.000 de oameni s-au strâns, duminică, în Piaţa Universităţii din Capitală pentru a protesta faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor. Apoi, coloana s-a îndreptat pașnic către Piața Victoriei. Mai mulți protestatari au mers la sediul PSD.

Tag-uri:
Liviu Dragnea, Klaus Iohannis

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liviu Dragnea: ”M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/liviu-dragnea-congres-psd-18-octombrie-2015-4-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/liviu-dragnea-congres-psd-18-octombrie-2015-4-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPartide
Autor: Magda Spiridon | duminică, 22 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 33 Vizualizari <!-- --> Liviu Dragnea, presedintele PSD După manifestația din seara...

Preluat de la EVZ