Autor:
Răzvan BucurGabriel Mihai |
duminică, 22 ianuarie 2017 | 8 Comentarii
| 1229 Vizualizari

<!–

–>

Klaus Iohannis a ieșit în Piața Universității, alături de protestatari. Foto: Facebook Teodora Zabava

Mai multe proteste au fost anunțate în spatial virtual pentru București și pentru restul țării. Totul este organizat împotriva ordonanțelor de urgență privind grațierea și Codul penal, promovate de Ministerul Justiției.

UPDATE 19.00: Președintele Klaus Iohannis, împreună cu mulțimea adunată în Piața Universității se îndreaptă către Guvern. Președintele se deplasează cu o mașină, cu o viteză mică, alături de protestatari. Mașina acestuia merge cu o viteză mică, în același timp cu persoanele ce se îndreaptă către Piața Victoriei. Potrivit reporterilor Evz din teren, estimările duc la peste 20.000 de persoane prezente astăzi, în stradă, la București.

UPDATE 18.20: Președintele Iohannis a ajuns în Piața Universității, neanunțat. La miting sunt așteptați și liderii PNL și USR.

“Am venit aici în Piața Universității, ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept, ori așa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislația și zeci și sute de politicieni certați cu legea să-i găsească cu dosarele curate și să continue fărădelegile. Românii pe bună dreptate sunt indignați”, a declarat Klaus Iohannis în Piața Universității.

Președintele era îmbrăcat într-o geacă roșie, el deplasându-se în fața grupului de protestatari. Imediat ce acesta a ajuns în Piață, persoanele au început să strige mai puternic ca înainte.

UPDATE 18.00:  Reporterii evz trimiși pe teren la protestele din Piața Universității din București au relatat că s-au strâns aproximativ 3.000 de persoane ce scandează împotriva ministrului Justiției, Florin Iordache, dar și împotriva PSD și ALDE. 

De asemenea, potrivit cotidianelor locale, mii de persoane s-au strâns și în alte orașe din țară. La Constanța, în Cluj și în Timișoara, oamenii au luat drapele și au scris diverse mesaje pe pancarte. În Cluj-Napoca, aproximativ 2.000 de persoane s-au strâns în Piața Unirii pentru a protesta împotriva legii grațierii și a amnistiei.

UPDATE 17.30: Protestele din Piața Universității au început la ora 17:00, aproape o mie de persoane fiind strânse în centrul Bucureștiului. Din mijlocul protestatanților, televiziunea România TV a transmis cu doi reporteri, cu toate că protestatarii îi huiduiau. Cei mai mulți dintre cei prezenți la miting spun că 

Pe site-ul privesc.eu se realizează și o transmisiune live a manifestațiilor din Piața Universității. Aici puteți vedea transmisiunea în timp real și desfășurarea protestului.


Protestele din București au fost anunțate pentru ora 17.00. Din acea oră, câteva mii de persoane sunt așteptate să ajungă în Piața Universității, iar de acolo, către Palatul Victoria.

Pe lângă Capitală, proteste sunt anunțate și în alte orașe, precum Pitești, Piatra Neamț, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Brașov sau Iași.

Românii din străinătate sunt și ei deciși să iasă în stradă împotriva schimbării legii din România. În Copenhaga, Paris, Londra sau Haugesund (Norvegia), românii au anunțat că vor ieși în stradă pentru “frații” rămași în țară.

Organizatorii au transmis că vor demisia ministrului Justiției și șefilor partidelor guvernamentale PSD și ALDE.

De asemenea, organizatorii mai transmit, potrivit news.ro, că se cere demisia ministrului Sănătății, pentru anularea reformelor din domeniul pe care îl administrează, precum și demisia președintelui CNA, pentru “lipsa de reacție la manipulări care devin din ce în ce mai agresive și pentru subordonarea politică”. “Nu-l uităm pe Ciorbea”, mai spus organizatorii.

Printre cei care merg la mitingul din Piața Universității se enumeră Mihai Șora, ce spune că în aceste momente se provoacă un “asalt asupra Justiției prin ordonanțte cu dedicație pentru oligarhi”.

“În clipa de față, nimic nu mi se pare mai periculos pentru biata democrație românească decât asaltul asupra Justiției, prin ordonanțe de urgență „cu dedicație“ pentru oligarhi. Ei pot strecura un elefant sub preș ori după ușă, în pivniță sau în pod, întotdeauna va rămâne ceva pe dinafară: trompa. Și – câtă vreme există oameni care văd trompa elefantului, oameni cărora le pasă de țara lor, de viitorul copiilor lor – nu este totul pierdut.
Mâine după-amiază voi fi în Piața Universității”, scris Mihai Șora pe contul său de facebook.

Tag-uri:
Proteste in bucuresti, proteste, protest, miting, piata universitatii, proteste in piata universitatii, protest justitie, organizatori, mihai sora, cna, psd, alde, protest londra, protest copenhaga, protest paris

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iohannis a ajuns în Piața Universității, alături de protestatari: “Am venit să-mi arăt indignarea!” Legea grațierii, BLAMATĂ de mii de persoane | VIDEO.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/iohannis2-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/iohannis2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Răzvan Bucur,  Gabriel Mihai | duminică, 22 ianuarie 2017 | 8 Comentarii | 1229 Vizualizari <!-- --> Klaus Iohannis a ieșit în Piața Universității,...

Preluat de la EVZ