Autor:
Cristina Vladu
|
duminică, 22 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 16 Vizualizari

<!–

–>

Coloane de TIR-uri care se întind pe mai mulţi kilometri s-au format, astăzi dimineaţă, la intrarea în România la punctele de trecere a frontierei de la Giurgiu şi Calafat, unde timpul de aşteptare a crescut cu până la 200 de minute, după ce sute de autotrenuri care au staţionat pe teritoriul Bulgariei şi-au reluat drumul după ridicarea restricţiilor de trafic impuse în această ţară

Sute de TIR-uri care au staţionat în ultima perioadă pe teritoriul Bulgariei, unde au fost impuse restricţii de trafic din cauza viscolului,  aşteaptă să intre în România pe la punctele de trecere a frontierei de la Giurgiu şi Calafat, unde timpul de aşteptare a crescut considerabil după realuarea traficului rutier pentru TIR-uri în Bulgaria.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Cristina Onofrei, timpul de aşteptare pentru TIR-uri la cele două puncte de trecere a graniţei a crescut cu până la 200 de minute.

”Ca urmare a faptului că s-au ridicat restricţiile de circulaţie pe teritoriul Bulgariei pentru autovehicuele de mare tonaj se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezină la intrarea în ţară în punctele de trecere a frontierei Giurgiu şi Calafat. Au crescut timpii de aşteptare în Calafat cu 150 de minute şi Giurgiu cu 200 de minute”, a declarat Cristina Onofrei.

Aceasta nu a precizat pe ce distanţă se întind autotrenurile care aşteaptă să intre în ţară la cele două puncte de trecere a frontierei, însă şoferii care intră în România susţin că la fiecare dintre cele două vămi sunt, pe teritoriul Bulgariei, coloane de TIR-uri pe mai mult de cinci kilometri. 

La ieşirea din ţară spre Bulgaria la punctele de trecere de la Giurgiu şi Calafat nu sunt probleme, a adăugat reprezentanta Poliţiei de Froniteră Giurgiu. 

Poliţiştii de frontieră le recomandă şoferilor de TIR care vor să intre în România din Bulgaria să folosească şi punctele de trecere a frontierei Vama Veche şi Negru Vodă, care, deşi mai depărtate, sunt singurele mai libere în sudul ţării.

Tag-uri:
tir-uri, coloane de tiruri, giurgiu, calafat

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coloană de TIR-uri la frontierele de la Giurgiu și Calafat.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/foto-tiruri-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/foto-tiruri-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Cristina Vladu | duminică, 22 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 16 Vizualizari <!-- --> Coloane de TIR-uri care se întind pe...

Preluat de la EVZ