loading…

Aproximativ 100 de persoane au participat astăzi pe Vârful Petreasa, la locul accidentului aviatic produs în urmă cu trei ani în Munții Apuseni, la un parastas pentru pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion.

Slujba de pomenire s-a desfășurat pe Vârful Petreasa, în locul unde, în 20 ianuarie 2014, s-a prăbușit avionul la bordul căruia se afla un echipaj medical, iar pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața. Localnicii au construit aici un mic altar din lemn și au amplasat o cruce de mari dimensiuni în memoria celor două victime ale accidentului aviatic.

Lângă lumânări, oamenii au așezat și o machetă din lemn a unui avion vopsit roșu galben și albastru.

La slujbă, oficiată de preotul paroh din satul Mătișești, au participat localnici, printre care și cei care au ajutat la căutarea avionului, unul dintre moții salvatori, Gheorghe Trif, fosta soție a pilotului Adrian Iovan, Romanița, și băiețelul acestora, respectiv rude și surori ale studentei Aura Ion, a declarat fostul primar al comunei Horea, Corneliu Olar, pentru Mediafax.

”După slujbă am venit la centrul cultural din comuna Horea, unde Romanița oferă o masă participanților care au fost sus pe munte. Autoritățile și-au făcut treaba și au curățat drumul astfel încât, deși zăpada a fost mare, am reușit să urcăm la locul tragediei”, a spus Corneliu Olar.

Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie 2014, în Munții Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița dintre județele Cluj și Alba.

În accident au fost răniți copilotul Răzvan Petrescu și medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sfânta Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la București la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului și victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore și la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munții Apuseni și localnici.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/trei-ani-de-la-accidentul-aviatic-din-apuseni-aproximativ-100-de-persoane-la-parastasul-de-pe-varful-petreasa-35043.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/trei-ani-de-la-accidentul-aviatic-din-apuseni-aproximativ-100-de-persoane-la-parastasul-de-pe-varful-petreasa-35043-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv