Autor:
Dana Lascu
|
sâmbătă, 21 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 145 Vizualizari

<!–

–>

Din faimosul club de pe marginea Lacului Tei n-a mai rămas decât praful.

41 de persoane au ajuns în noaptea de vineri spre sâmbătă la spitalele din București. Dintre ele, 21 au fost transportate de SMURD și SABIF, iar restul au mers cu mijloace proprii. Care e starea lor, ne spun reprezentanții spitalelor. MInistrul Sănătății a anunțat că doar 7 persoane mai sunt internate în spitale, dar sunt în stare stabilă și sub observație.

UPDATE ora 11.42

La un moment dat erau zeci internați, la momentul de față mai sunt 7 persoane internate în compartimentele de terapie intesivă, respectiv toxicologie. Una dintre ele mai gravă (internată la Spitalul Floreasca, n.r.), pacienta care a fost intubată la un moment, acum este detubată în stare stabilă, dar încă este sub atenție. Avem două paciente care sunt internate în secția de ortopedie (tot Spitalul Floreasca, n.r.), una cu contuzie lombară cu suspiciune de fractură de coloană lombară, iar cealaltă cu fractură la nivelul maleoloi, glezna stângă, și mai avem un pacient care este internat la Spitalul Pantelimon, pacientul respectiv era și el cu suspiciune de fractură de coloană lombară, s-a infirmat, are doar contuzie. În momentul de față, avem informații că la unitățile de primiri-urgențe s-au prezentat 41 de persoane din care 10 mai sunt internate. Acesta este numărul actual. Cetățenii israelieni s-au externat la cerere. (…) Dorim să facem un anunț public pentru persoanele care au fost externate și care au fost intoxicate cu monoxid de carbon, în situația în care au dureri de cap sau orice alte simptome să se prezinte de urgență la cea mai apropiată unitate spitalicească sau să solitice serviciile ambulanței pentru a fi tratați cu prioritatate”, a afirmat ministrul Sănătății, dr. Florian Bodog. 

ORA 10.40:

La Spitalul Universitar au ajuns 6 persoane, 4 aduse de SMURD și 2 au venit singure cu taxiul. „Toți au fost externați deja, mai mult panică decât alceva. Două din fete inhalaseră ceva fum, dar nu sunt probleme”, ne-a confirmat dr. Leonard Grecescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgență București.

La Pantelimon „au fost aduse 5 persoane din clubul Bamboo , doi băieți și trei fete (două din Israel) Erau ușor intoxicați cu fum, foarte ușor, mai degrabă erau panicați. Dintre ei, în spital a mai rămas un băiat, de 31 de ani, care a sărit pe geam înțeleg. Nu are fracturi sau ceva grav, dar în mai ținem sub observație deși el ar vrea să plece acasă. Al doilea băiat care a fost adus la noi și care a plecat deja acasă, nici măcar nu era victimă practic din incendiu. El reușise să iasă din club, dar și-a dat seama că și-a lăsat hainele și geanta înăuntru așa că a vrut să intre să leia. Nu l-au lăsat, înțeleg, paznicii clubului, care i-au dat cu spray în ochi ca să-l potolească. Era mulțumit că i-au făcut asta, că altfel cine știe ce pățea. Din fericire nu e ca data trecută, lucrurile s-au mișcat infinit mai bine de data asta”, a explicat managerul spitalului, prof.univ.dr. Gheorghe H. Popescu.

La Spitalul Colentina, dr.Silvi Ifrim, managerul unității, a spus că la Colentina s-au prezentat 4 pacienți din Bamboo : doi cetățeni arabi și două persoane din Israel, o fată și un băiat. Toți patru au atacuri de panică. În plus, fata din Israel are hipotermie, i s-a făcut internare de o zi dar după ce s-a încălzit a cerut externarea.

Spitalul Elias – cinci persoane au fost transportate cu ambulanțele. „Din fericire de data aceasta n-a mai fost ca data trecută, Slavă Cerului (tragedia Colectiv, n.r.). Nu ne învățăm minte! La noi au venit cinci pacienți, din care ultimul pleacă și el acasă. Nu au avut probleme majore, intoxicații cu fum minore”, a explicat Doina Dimulescu, managerul Spitalului Elias. 

Cei mai mulți pacienți au ajuns la Spitalul Floreasca. Șase persoane rănite în urma incendiului din clubul Bamboo au rămas internate, dintre care trei la Ortopedie iar ceilalți la Toxicologie, a declarat, sâmbătă dimineață, purtătorul de cuvânt al unității, dr. Bogdan Oprița.

„Dintre persoanele rămase la spital, trei au fost internate la secția de Ortopedie. Este vorba de două femei și un bărbat. Două dintre aceste persoane prezentau traumatisme lombare ca urmare a căderii de la înălțime. În timpul incendiului se pare că au sărit pe geam. A treia persoană are o fractură de gleznă. Celelalte trei persoane sunt internate pe secția de Toxicologie. Una, în stare gravă, a necesitate măsuri de protezare respiratorie. Acum s-a renunțat la ele, dar starea se menține în continuare severă”, a precizat Oprița, pentru Agerpres. 

Tag-uri:
bamboo, incendiu, răniți, pacienți, spital, Pantelimon, Elias, Colentina, Floreasca, Universitar, SUUB, Universitar urgență, urgenta, doctor, inhalat, arsi, fum, foc, #Colectiv, La Spitalul, Leonard Grecescu, Spitalului Universitar, Urgență București, La Pantelimon, Silvi Ifrim, Spitalul Elias, Slavă Cerului, Doina Dimulescu, Spitalului Elias, Spitalul Floreasca, Bogdan Oprița, Florian Bodog, ministrul Sănătății, Sănătate, Sănătății

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Starea pacienților răniți în INCENDIUL de la BAMBOO – din 41, doar 7 mai sunt internați | UPDATE .

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/img-20170121-wa0019-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/img-20170121-wa0019-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Autor: Dana Lascu | sâmbătă, 21 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 145 Vizualizari <!-- --> Din faimosul club de pe marginea Lacului...

Preluat de la EVZ