loading…

Șapte persoane au fost arestate și Olanda și Spania, la 12 ani după un furt de diamante de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam considerat unul din cele mai importante furturi de bijuterii din lume din ultimii 15 ani.

Poliția militară a efectuat vineri și sâmbătă un total de șapte arestări în legătură cu furtul din 25 februarie 2005, se precizează într-un comunicat publicat pe contul de Facebook al instituției.

Este vorba de cinci bărbați și două femei, toți cetățeni olandezi, care au fost reținuți la Amsterdam și Valencia, și nu sunt excluse și alte arestări, se mai arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Bijuteriile, cu o valoare estimată la 72 milioane de dolari (67 milioane euro), se aflau într-un vehicul blindat al companiei aeriene KLM, într-o parte închisă și securizată a aeroportului, și au fost sustrase de indivizi înarmați în timp ce se pregătea urcarea lor într-un avion către Anvers, în nordul Belgiei.

O marte parte din diamantele furate atunci au fost recuperate “direct după jaf”, într-un vehicul folosit pentru fugă, dar restul bijuteriilor, cu o valoare estimată în prezent la 43 milioane de dolari (40 milioane de euro), încă nu au putut fi găsite.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/sapte-hoti-de-diamante-au-fost-arestato-la-12-ani-de-la-comiterea-unui-important-jaf-35051.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/sapte-hoti-de-diamante-au-fost-arestato-la-12-ani-de-la-comiterea-unui-important-jaf-35051-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv