loading…

 O femeie de 78 de ani din localitatea Henig, județul Alba, a murit noaptea trecută la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, fiind preluată de ambulanță în stare de hipotermie și cu probleme respiratorii, după ce a locuit într-o casă neîncălzită.

Acesta este al doilea caz de deces din cauza frigului înregistrat în județul Alba în această iarnă, potrivit Mediafax.

Managerul Serviciului de Ambulanță al Județului Alba, Marius Șuluțiu, a declarat astăzi că femeia a avut mari probleme de respirație când a fost preluată de la domiciliu, iar până la spital cadrele medicale au reușit să-i ridice temperatura corpului.

Potrivit reprezentanților Unității de Primiri Urgențe (UPU), femeia a intrat în stop cardio-respirator după ce a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Ea a fost resuscitată și intubată, însă medicii nu au putut face nimic să-i salveze viața.

Cauza decesului este stop cardio-respirator prin hipotermie.

Vârstnica mai avea și alte probleme de sănătate.

Femeia de 78 de ani locuia în aceeași casă cu fiica ei care, datorită vârstei și a stării de sănătate mai bune, nu a fost afectată de temperatura scăzută din locuință.

Acesta este al doilea caz de deces din cauza frigului înregistrat în județul Alba în această iarnă, după ce în 9 ianuarie o femeie de 79 de ani, din localitatea Războieni, a murit tot la spital.

Totodată, în aceste zile, mai multe persoane au fost transportate la spital, în șoc hipotermic, după ce au petrecut mai multe ore în ger.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/o-femeie-a-murit-dupa-mai-multe-zille-petrecute-in-casa-fara-incalzire-35034.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/o-femeie-a-murit-dupa-mai-multe-zille-petrecute-in-casa-fara-incalzire-35034-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv