loading…

Mii de australieni, dar și neozeelandezi, bărbați și femei, au dat startul sâmbătă seriei de manifestații împotriva lui Donald Trump prevăzute în cursul zilei în mai multe țări din întreaga lume și în SUA.

Mii de bărbați și femei au defilat la Sydney și Melbourne, în Australia, și la Wellington și Auckland, în Noua Zeelandă, în cadrul acestui ‘Marș al femeilor’ care protestează împotriva disprețului arătat cu regularitate față de femei de cel care a devenit vineri noul președinte al SUA.

Manifestațiile ar urma să aibă punctul culminant la Washington, unde circa 200.000 de persoane sunt așteptate pe marea esplanadă din fața Capitoliului, chiar locul unde miliardarul a fost învestit vineri ca cel de-al 45-lea președinte al SUA, în cadrul unei ceremonii la care, potrivit unui expert, s-a adunat numai o treime din mulțimea care l-a aclamat pe Barack Obama în 2009.

Acest ‘Marș al femeilor’, principala manifestație prevăzută pentru sâmbătă, își are originea într-un simplu apel postat pe Facebook care a devenit apoi viral. Apelul a fost făcut de o bunică, Teresa Shook, avocat retras care trăia până acum într-un liniștit anonimat în Hawaii. 

Potrivit organizatorilor, circa 600 de manifestații ar urma să aibă loc sâmbătă în întreaga lume pentru a protesta împotriva afirmațiilor plin de dispreț sau de ură ale lui Trump față de femei, dar și față de imigranți, musulmani și numeroase țări străine.

Vineri, la Washington au avut loc mai multe manifestații, dintre care unele au degenerat în violențe, care s-au soldat cu 200 de arestări.

Totuși, în Australia și Noua Zeelandă manifestațiile s-ar derulat într-o atmosferă de cam.

“Nu suntem îngrijorate doar pentru femei”, a declarat una dintre organizatoarele marșului de la Sydney, Mindy Freiband. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/mii-de-manifestanti-in-australia-marsaluiesc-impotriva-lui-donald-trump-35032.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/mii-de-manifestanti-in-australia-marsaluiesc-impotriva-lui-donald-trump-35032-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv