Autor:
Gabriel FereșteanuGabriela MihaleaMatei Năstase |
sâmbătă, 21 ianuarie 2017 | 119 Comentarii
| 20049 Vizualizari

<!–

–>

Incendiu din Bamboo a izbucnit în momentul în care înăuntru erau sute de tineri. Toți au fost evacuați, iar unii au sărit în apa lacului din apropiere. La fața locului au fost mai multe mașini de pompieri și ambulanțe care acordă primul ajutor, dar și scafandri. La ora 17:00, reprezentanții MAI au susținut o conferință de presă în care au făcut un sumar a celor întâmplate după izbucnirea incendiului și ce măsuri vor fi luate în continuare.

UPDATE: 17:15

La ora 17:00, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a fost susținută o conferință de presă, unde reprezentanții instituției au făcut un sumar a celor întâmplate după izbucnirea incendiului în clubul Bamboo.

”În urma incendiului, au ajuns la spital 44 de persoane. 24, la Floreasca, 6 la Elias 5 la Sf. Pantelimon și 6 la Spitalul Universitar. Alte trei au fost internate la Spitalul Colentina. La ora 17 mai erau internate 5 persoane: 4 la Floreasca și una la Sfântul Pantelimon. Majoritatea a suferit intoxicări cu fum. Au fost derulate controale periodice și s-au dat trei amenzi din primăvara anului 2015 până în prezent.

În ceea ce privește intervenția la fața locului, primul apel a fost înregistrat la 3:32 de minute. Echipajele de intervenție au ajuns la 15 minute distanță.

Intervenția pompierilor a fost destul de dificilă. A fost făcut un efort extrem din partea salvatorilor.

A fost înregistrat un dosar penal și s-a făcut o evaluare a construcției clădirii. Se recomandă dezafectarea totală.

Chiar din această seară s-a hotărât intensificarea controloarelor în imobilele care găzduiesc un public numeros. În continuare se verifică împrejurările care au dus la incendiu. Președinte și premierul au fost informați cu privire la măsurile dispuse”, a precizat purtătorul de cuvânt al MAI. UPDATE 15:30 Printre victime s-au numărat 27 de cetățeni români, 15 cetățeni israelieni, un cetățean italian și un cetățean bulgar.


Citește și: Iohannis, despre incendiul din Bamboo: Am trecut pe lângă o TRAGEDIE de proporții. REGULILE și LEGILE au fost din nou încălcate


UPDATE 13:55: MAI a trimis un comunicat prin care a anunțat că din cei 44 oameni care au fost transportați la spitale, doar 3 mai sunt internați. 


UPDATE 13:45 După mai bine de nouă ore de la izbucnirea incendiului, 16 echipaje de pompieri încă acționează la fața locului, pentru că mai sunt focare de incendiu. În plus, există un risc iminent de prăbușire.

41 de persoane aflate în clubul Bamboo au ajuns la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor din Bucureşti, iar zece dintre acestea sunt internate, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care a făcut apel la cei care se aflau în club ca în cazul în care au dureri de cap, vertij sau orice alte simptome să meargă de urgenţă la spital sau să sune la Ambulanţă.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, care a mers la spital să discute cu persoanele rănite în incendiul din clubul Bamboo, a declarat jurnaliştilor că majoritatea răniţilor sunt intoxicaţi cu fum.

„Am înţeles că majoritatea persoanelor au stat în club, o parte au fost pe terasă unde se putea şi fuma, sunt mai multe informaţii. Sunt acolo colegii de la Poliţie şi fac verificările de rigoare pentru a stabili adevărul. O parte din ei s-au panicat şi au sărit de la balcon, de aceea doi sunt internaţi la Ortopedie”, a spus Carmen Dan.


UPDATE 13:15 La ora 13.00, la unitățile spitalicești au rămas internate 5 persoane, astfel: 4 persoane la Spitalul Floreasca și o persoană la Spitalul Sfântul Pantelimon, se arată într-un comunicat MAI.

În urma incendiului de la clubul Bamboo, începând cu ora 3.47, au fost transportate sau au ajuns pe cont propriu la spital 44 de persoane, după cum urmează: 24 persoane la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, 6 persoane la Spitalul de Urgență Elias, 5 persoane la Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon, 6 persoane la Spitalul Clinic de Urgență Universitar și 3 persoane la Spitalul Clinic de Urgență Colentina.

Victimele transportate la unitățile medicale acuză, în special, intoxicări cu fum, hipotermii și contuzii.


SONDAJ EVZ. Sunteți de părere că nu s-ar fi ajuns la acest incendiu devastator dacă Bamboo dispunea de toate autorizațiile necesare funcționării?


UPDATE 12:00 Parchetul de pe lângă Tribunalul București a emis un comunicat prin care a anunțat începerea urmăririi penale în urma incendiului de la clubul Bamboo, privind infracțiunea de distrugere din culpă.


UPDATE 10:00 S-a deschis un dosar penal la Sectia 7 Politie. Sunt audiate primele persoane. 

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-a activat o linie telefonică – 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în clubul Bamboo pot suna pentru a obține informații despre persoanele transportate la spital.
De asemenea, oricine deține informații relevante despre alte posibile victime sau legate de izbucnirea incendiului pot suna la numărul respectiv de telefon.


UPDATE 09:20 Clubul Bamboo nu avea toate actele în regulă pentru autorizație de funcționare, a declarat la Digi24 viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu. „Cred că a funcționat și cu bunăvoința fostelor autorități”, a spus oficialul.

„Nu ştiu ce autorizaţie avea, ştiu ce autorizaţii nu avea. Nu avea autorizaţie de funcţionare şi nu avea autorizaţia de construire recepţionată, ăsta era şi unul dintre motivele pentru care nu o avea pe cea de funcţionare”, a declarat Dan Cristian Popescu. 

El a mai spus că clubul Bamboo a fost amendat anul trecut pe acest motiv și urma să fie amendat din nou, pe aceleași motiv, următoarea etapă fiind suspendarea activității.  „Problema e că suspendarea este scriptică. Primăria nu are competenţă să continue demersurile. Atunci când activitatea e suspendată, ANAF-ul trebuie să vină să confişte încasările în perioada în care activitatea e suspendată”, a precizat viceprimarul.

„Avea un plan de acțiune la incendiu avizat la ISU. Aveau documentația depusă la noi pentru autorizație de funcționare, dar incompletă. Se prevalează de astfel de lucruri. Depun dosarul şi mai trag de timp. În luna ianuarie ar fi fost amendaţi. Nu s-a ajuns la ei cu cei de la control”, a explicat viceprimarul.

Administratorul Clubului va fi chemat pentru audieri la Secția 7 de poliție, potrivit Digi24.

38 de persoane au fost aduse inițial la spitalele din București. 21 dintre acestea au fost transportate de ambulanțe, 17 au venit cu mijloace proprii, a precizat Raed Arafat.

Persoana care era în stare gravă și era intubată din cauza intoxicației cu fum are o evoluție bună și acum este conștientă, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

31 de persoane au fost spitalizate inițial, dar ulterior au plecat acasă, astfel încât la ora 7:30 mai erau internate doar opt. Dintre acestea, una este în stare gravă. 

Trei răniți sunt internați la spitalul Floreasca, patru la Pantelimon, un rănit la Colentina, iar un altul la Elias.

A fost deschis un dosar penal la Parchetul București și s-a declanșat ancheta. Procurorilor li s-au alăturat și polițiști de la Serviciul Omoruri. Pentru moment, este investigată infracțiunea de „distrugere”. La fața locului sunt criminaliști care fac fotografii și prelevează probe.


Unul dintre tinerii din club, David, a reușit să iasă din club și este în afara oricărui pericol. ,,Eu am ieșit acum, am fost evacuați. Este foarte mare agitație și nu-mi dau seama dacă sunt sau nu victime și dacă toată lumea a reușit să iasă.” Până acum nu se cunosc cauzele incendiului sau dacă există victime.

De numele clubului Bamboo se mai leagă un astfel de incident .În anul 2005, clubul a fost distrus completde un incendiu izbucnit pe terasa din lemn a discotecii.Atunci, în mai putin de o ora, clubul a fost cuprins în întregime de flăcări, pentru stingerea lor pompierii folosind 14 autospeciale cu 130 de tone de apă.

Imagini de la incendiul din Bamboo 

UPDATE 5.00 Bucureștenii din apropierea clubului Bamboo transmit că primele autospeciale s-au auzit plecând spre localul de noapte în jurul orei 04.00. ,,Începănd cu orele 4.00 au trecut zeci de autospeciale de pompieri pe strada Grigore Moisil, paralelă cu clubul Bamboo şi nimeni nu a transmis nimic.” , spune Cristina Șandor

UPDATE Pompierii se tem ca incendiul sa nu se extindă spre alte cluburi

UPDATE 06.00 26 de ambulanțe, 20 de autospeciale de stingere, 27 de echipaje SMURD

UPDATE 06.00 22 de răniți. Unul este în stare foarte gravă. Cele mai multe victime sunt la Spitalul Floreasca. 

UPDATE 06.19 Daniel Vasile, ISU : Nu există riscul ca incendiu să se extindă spre blocurile din apropiere.

UPDATE 06.25 Martorii declară că în Bamboo s-a fumat toată seara.

UPDATE 06.25 Daniel Vasile, ISU: Clubul Bamboo continuă să ardă.

UPDATE 06.30 Daniel Vasile, ISU: Localul nu mai poate fi salvat. La fața locului a ajuns și Raed Arafat. 

UPDATE 06.30 Raed Arafat ,,În interior nu există persoane blocate. Acum ne concentrăm pe intervenție, nu am discutat cu patronii clubului. Dacă sunt persoane surprinse în interior vom afla ulterior. La această oră sunt puține șanse să putem “

UPDATE 06.30 Bilanț actualizat 27 de răniți. 

UPDATE 7.00 Bilanț actualizat 30 de răniți. 

UPDATE 7.50 38 de persoane sunt rănite.La Spitalul Floreasca au ajuns 16 persoane, dar doar 3 au fost internate. La Spitalul Universitar au fost investigate 5 persoane, dar nu au necesitat internare. Alți tineri au fost la spitalele Colentina și Elias.

Parchetul București a deschis dosar penal. Avocații Clubului s-au prezentat la fața locului chiar din zorii zilei și au afirmat că sunt îndeplinite toate formalitățile conform legii, că există autorizațiile necesare.

UPDATE 8.10 Viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu a intervenit la postul B1 si a spus că nu exista un dosar complet de autorizare pentru Clubul Bamboo. Autorizația de funcționare se obține anual, dar pe 2017 clubul nu o avea. ”Vom face o verificare completă și vom vedea”, a spus Popescu

Dr. Oprița de la SMURD a afirmat că 11 persoane mai sunt internate în spital și că unele au sărit de la înălțime în timpul incendiului devastator. La spital a ajuns și administratorul clubului, după ce i s-a făcut rău în Secția 7 Poliție, acolo unde se dusese să dea declarații despre ceea ce s-a întâmplat.

Clădirea e prăbușită, focul e stins, dar la fața locului au mai rămas încă 14 mașini de pompieri.

MAE a activat linia pentru familii 0212064050


Citește și: Ce s-a întîmplat în 2005 la Bamboo! Catalin Botezatu a fost VICTIMA!

Tag-uri:
incendiu, bamboo, vineri, 2017, club, bucuresti, foc, pompieri, isu, incendiu bamboo

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului INCENDIU în Bamboo. Focul a ars în totalitate Clubul din București. MAI: CLĂDIREA TREBUIE DĂRMATĂ COMPLET. Se vor intensifica CONTROALELE. Bilanțul victimelor | LIVE UPDATE.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/bamboo7-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/bamboo7-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Gabriel Fereșteanu,  Gabriela Mihalea,  Matei Năstase | sâmbătă, 21 ianuarie 2017 | 119 Comentarii | 20049 Vizualizari <!-- --> Incendiu din Bamboo a...

Preluat de la EVZ