loading…

Angela Merkel a exprimat disponibilitatea de a coopera cu Administrația Donald Trump, dar vicecancelarul Sigmar Gabriel a denunțat accentele “naționaliste” ale noului lider american, avertizând că UE nu va fi obedientă, nu se teme și ar putea îmbunătăți relațiile cu Asia.

Germania va avea nevoie de o nouă strategie economică, orientată spre Asia, în cazul în care Administrația Donald Trump va iniția un război comercial cu China, a declarat vicecancelarul Sigmar Gabriel, criticând abordarea protecționistă a președintelui Donald Trump. “Cred că trebuie să ne pregătim pentru o abordare dură”, a afirmat Sigmar Gabriel într-un interviu acordat postului ZDF. În opinia liderului Partidului Social-Democrat (SPD), victoria electorală a lui Donald Trump este rezultatul “radicalizării negative”, precizează Mediafax.

Întrebat despre avertismentele lansate de Donald Trump, inclusiv privind impunerea unor taxe vamale mari companiilor care fabrică autovehicule în Mexic și le vând în SUA, Sigmar Gabriel, care este și ministru al Economiei și Energiei, a precizat: “Cred că vorbește extrem de serios. În discursul inaugural am auzit o serie de tonuri naționaliste. Germania și UE trebuie să rămână unite și să își apere interesele”.

“Dacă Statele Unite vor iniția un război comercial cu China și cu toată Asia, noi, ca europeni și germani, suntem parteneri comerciali corecți. Europa și Germania au nevoie de o strategie orientată spre Asia și China, avem noi oportunități. Nu trebuie să fim obedienți sau să ne temem”, a insistat Sigmar Gabriel.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/germania-este-deschisa-la-colaborare-cu-trump-dar-denunta-nationalismul-si-ar-putea-orienta-ue-spre-asia-35052.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/germania-este-deschisa-la-colaborare-cu-trump-dar-denunta-nationalismul-si-ar-putea-orienta-ue-spre-asia-35052-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv