loading…

Stratul de zăpadă măsoară 115 centimetri în zona de creastă a Masivului Făgăraș, riscul de avalanșă fiind foarte ridicat, a anunțat directorul Serviciului Public Județean Salvamont (SPJS) Argeș, Ion Sănduloiu.

“Riscul de avalanșă este de gradul 4 la altitudini de peste 1.800 de metri, fiind modificat în creștere. La altitudini de sub 1.800 de metri, riscul de avalanșă este de gradul 2”, a precizat Sănduloiu.

Conform scalei europene de risc de avalanșă, în cazul gradului 4 de risc, mare, stratul de zăpadă este puțin stabilizat pe numeroase pante suficient de înclinate, declanșarea fiind probabilă chiar și printr-o slabă supraîncărcare. În cazul gradului 2 de risc, moderat, declanșările de avalanșe sunt posibile mai ales din cauza supraîncărcării cu schiori sau turiști, dar nu sunt așteptate declanșări spontane de avalanșe de mare amploare, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al SPJS Argeș, toate traseele montane din județ care se află la altitudini superioare celei de 1.500 de metri rămân închise, din cauza riscului de producere a avalanșelor.

Turiștii care vor ajunge în zona montană din Argeș sunt sfătuiți să nu încerce să urce pe traseele închise și să ceară informații salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Național Salvamont. De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării drumețiilor, în așa fel încât să se încheie înainte de lăsarea întunericului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/zapada-de-115-centimetri-si-risc-insemnat-de-avalansa-la-peste-1800-de-metri-altitudine-34224.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/zapada-de-115-centimetri-si-risc-insemnat-de-avalansa-la-peste-1800-de-metri-altitudine-34224-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv