Autor:
Antonia Hendrik
|
sâmbătă, 31 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 106 Vizualizari

<!–

–>

Jurnaliștii Washington Post au dezvăluit sâmbătă că hackerii ruși au reușit să pătrundă în rețeaua electrică din Statele Unite, după ce un cod asociat operațiunii de hacking ”Grizzly Steppe” (n.r. ”Stepa Cenușie”) a apărut în sistemul unui furnizor electric din Vermont. Hackerii ruși nu au utilizat codul respectiv în mod activ pentru a opri operațiunile furnizorului, însă pătrunderea în rețeaua electrică americană este o vulnerabilitate masivă pentru SUA.

Această operațiune a hackerilor ruși arată o vulnerabilitate gravă pe care o prezintă rețeaua electrică americană și trezește teama că hackerii încearcă în mod activ să pătrundă în rețea pentru a organiza atacuri din interior împotriva Statelor Unite.

Angajații guvernamentali și cei din industrie monitorizează în mod regulat această rețea electrică, întrucât este bazată pe un sistem extrem de complex de calculatoare, iar orice pertubare a sistemului poate să aibă consecințe dezastruoase pentru serviciile medicale și de urgență.

Burlington Electric a anunțat printr-un comunicat că angajații companiei au descoperit un cod malware utilizat de operațiunea ”Grizzly Steppe” pe un laptop care nu era conectat în acel moment la rețeaua electrică din Vermont. Compania a precizat că a luat acțiuni imediate pentru a izola respectivul laptop și a anunțat autoritățile federale.

Guvernatorul Peter Shumlin a cerut autorităților federale ”să conducă o investigație completă cu privire la acest incident și să ia măsuri pentru a se asigura că nimic asemănător nu se va mai întâmpla vreodată”.

”Locuitorii din Vermont și toți americanii ar trebui să fie alarmați și indignați că unul dintre huliganii lumii – Vladimir Putin – a încercat să pătrundă în rețeaua noastră electrică, pe care ne bazăm masiv pentru a susține calitatea vieții, economia, sănătatea și siguranța. Acest episod ar trebui să atragă atenția asupra nevoii urgente ca executivul federal să urmărească în mod vehement și să pună capăt unei asemenea imixtiuni din partea rușilor”, a declarat Shumlin.

De asemenea, senatorul democrat Patrick J. Leahy a explicat că hackerii ar fi încercat să pătrundă în rețeaua electrică pentru a sista furnizarea de energie în mijlocul iernii, ceea ce reprezintă o amenințare directă la adresa locuitorilor din Vermont.

Pătrunderea în sistemul unui singur furnizor poate reprezenta un test pentru hackerii ruși, care vor să descopere cât de mult pot ajunge în rețeaua electrică din Statele Unite, potrivit activenews.

De asemenea, autoritățile nu știu dacă respectivul cod malware a pătruns în sistemul furnizorului din Vermont. O investigație a fost lansată de autoritățile federale pentru a determina momentul intruziunii și dacă alți furnizori de energie electrică au fost vizați de operațiuni de hacking similare.

”Întrebarea rămâne: sunt deja în alte sisteme și care este intenția lor?”, a declarat un oficial american pentru Washington Post.

Tag-uri:
Jurnaliștii Washington Post, Statelor Unite, Burlington Electric, Grizzly Steppe, Guvernatorul Peter, Vladimir Putin, Statele Unite, Washington Post, hackeri

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Washington Post: Hackerii ruși au pătruns în rețeaua electrică americană. ATACUL cibernetic viza stoparea furnizării de energie în mijlocul iernii. Dezvăluirea vine după ce SUA au expulzat 35 de diplomați ruși.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/hacker-465x390-4.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/hacker-465x390-4-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Antonia Hendrik | sâmbătă, 31 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 106 Vizualizari <!-- --> Jurnaliștii Washington Post au dezvăluit sâmbătă că...

Preluat de la EVZ