loading…

Aproximativ 330.000 de ouă cu salmonella, provenite din Polonia și distribuite din Caraș-Severin către Timiș, Sibiu, Hunedoara, Argeș și Prahova, au fost retrase de pe piață.

“Avem o alertă în România, a fost emis buletin de analiză cu salmonella tifimurium, fapt pentru care s-a inițiat alertă și de ieri au fost retrase 330.000 de ouă provenite din Polonia. De ieri până azi, colegi din șase județe din România sunt în teritoriu și întocmesc documente. Au pus sub sechestru aceste ouă, urmând ca ele să fie dirijate la neutralizare. Aceste ouă au fost distribuite din Caraș-Severin către Timiș, Sibiu, Hunedoara, Argeș și Prahova. În aproximativ 24 de ore, datorită noului sistem rapid de alertă, am reușit cu colegii mei, dat fiind faptul că e Anul Nou, să retragem întreaga cantitate de ouă de la raft”, a precizat Mihai Ponea, potrivit Agerpres.

El a subliniat că ouăle nu au ajuns la consumatori.

Potrivit lui Ponea, salmonella tifimurium este foarte periculoasă, putând produce toxiinfecții alimentare grave, care la copii și vârstnici ar putea provoca decesul.

“Luna trecută au fost trei decese în Croația, tot de la ouă provenite de la o fermă din Polonia, fapt pentru care ne-am alertat și în mai puțin de 10 ore au fost retrase toate ouăle de pe piața din România”, a afirmat Mihai Ponea.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/peste-300-000-de-oua-au-fost-retrase-de-autoritatile-sanitar-veterinare-de-pe-piata-34225.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/peste-300-000-de-oua-au-fost-retrase-de-autoritatile-sanitar-veterinare-de-pe-piata-34225-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv