loading…

Abu Bakr al-Baghdadi, liderul rețelei teroriste Stat Islamic, este încă în viață și deține controlul asupra grupării islamiste, în pofida numeroasele atentate asupra sa, a comunicat Pentagonul.

Deși nu a fost niciodată confirmat, la începutul lunii decembrie s-a vehiculat faptul că liderul Stat Islamic ar fi fost ucis.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a infirmat însă aceste speculații, declarând că agențiile de securitate americane consideră că ”al-Baghdadi este încă în viață și deține controlul asupra organizației teroriste”, relatează Mediafax.

Tot la începutul lunii decembrie, Statele Unite a dublat recompensa pentru capturarea lui Abu Bakr al-Bagdadi, aceasta ajungând în prezent la suma de aproape 24 de milioane de euro.

Abu Bakr Al-Baghdadi, un irakian al cărui nume real este Ibrahim al-Samarrai, s-a declarat calif în teritorii din Irak și Siria acum doi ani.
Nu se știe exact unde se află liderul rețelei teroriste sunnite Stat Islamic. Conform unor surse, liderul terorist ar fi în zona orașului irakian Mosul, aflat sub controlul organizației teroriste Stat Islamic.
Rețeaua fundamentalistă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii în nord-vestul Irakului și în nord-estul Siriei, unde a proclamat un califat. Filiale Stat Islamic există și în nordul Egiptului, în sud-estul Afganistanului și în nordul Libiei.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/pentagon-abu-bakr-al-baghdadi-liderul-stat-islamic-este-inca-in-viata-34227.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/pentagon-abu-bakr-al-baghdadi-liderul-stat-islamic-este-inca-in-viata-34227-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv