loading…

Aproape 100 de jandarmi și 165 de polițiști vor asigura ordinea publică și securitatea zecilor de mii de oameni care vor participa, sâmbătă seara, la Revelionul în aer liber organizat în Piața George Enescu din Capitală, numărul de efective urmând să fie suplimentat dacă va fi nevoie.

Măsurile luate sunt obișnuite pentru evenimentul la care sunt așteptați între 30.000 și 50.000 de oameni. Autoritățile au anunțat că în România nu este un grad crescut de alertă teroristă, situația fiind sub control.

“Aproape 100 de jandarmi vor fi prezenți doar în Piața George Enescu. Deocamdată nu avem o situație ca în Europa, cu grad crescut de alertă teroristă, la noi situația este sub control. Sunt măsurile obișnuite, luate cu ocazia unor evenimente la care participă un public numeros. Vor fi patrule de jandarmi pe toată zona unde se vor desfășura activitățile, pe traseele de deplasare ale celor care participă și rezerve de intervenție în zonele aglomerate, unde se organizează petreceri, în zona restaurantelor, în zonele aglomerate”, a declarat Georgian Enache, purtător de cuvând al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, potrivit Mediafax.

Efectivele de polițiști vor fi suplimentate gradual dacă va fi nevoie.

“Pentru evenimentul din Piața George Enescu avem mobilizați 165 de polițiști din cadrul Poliției Sectorului 1, Brigăzii Rutiere și Serviciului de Acțiuni Speciale. În cazul în care va fi nevoie, efectivele vor fi suplimentate gradual”, a declarat pentru MEDIAFAX Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

La nivelul întregii țări, “25.000 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră – vor fi mobilizați, zilnic, în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie, suplimentar față de dispozitivul curent. Efectivele de ordine publică vor acționa pentru prevenirea și descurajarea comiterii de fapte ilegale, dar și pentru combaterea infracțiunilor grave”, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Afacerilor Interne.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/masuri-de-securitate-pentru-revelionul-in-aer-liber-din-capitala-34222.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/masuri-de-securitate-pentru-revelionul-in-aer-liber-din-capitala-34222-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv