Autor:
Ana Sârbu
|
sâmbătă, 31 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 45 Vizualizari

<!–

–>

Artistul Tyrus Wong, cunoscut pentru desenele animate Walt Disney și filmul „Bambi”, a murit, ieri, la vârsta de 106 ani, conform unui comunicat al Walt Disney Family Museum.

„Legendarul artist al Disney Tyrus Wong a avut un har în a aevoca un sentiment incredibil în arta sa, cu o compoziție simplă și gesturală”, arată comunicat citat de CNN. 

Wong a intrat în familia Disney ca animator în 1938, desenând sute de schițe de Mickey Mouse. Dar prima sa „lovitură” de succes a fost cu filmul „Bambi”, povestea puiului de cerb, iubită de toți copiii și care a devnit rapid extrem de populară. 

Acasă, Wong a elaborat câteva schițe cu cerbul în pădure, acestea atragând atenția lui Walt Disney și devenind baza stilului vizual al filmului clasic de animație. Wong a părăsit Disney pentru a se alătura studioruilor Warner Brothers în 1941, înainte de lansarea lui Bambi, în 1942.  

Wong s-a născut în Canton (acum provincia Guangzhou) din China, în 1910. Talentul său pentru desen și pictură a apărut la o vârstă foarte mică. Avea doar 9 ani când tatăl său a plecat din China spre California. El a fost separat de mama și sora lui, pe care nu le-a mai văzut niciodată. „Tatăl său i-a încurajat talentul și l-a pus să exerseze caligrafia , înmuind pensulele în apă și pictând pe ziare”, se arată în declarația de presă.

 Ulterior, Wong a urmat cursurile Academiei de Artă Otis din Los Angeles. 

A fost 30 de ani ilustrator de filme, iar munca sa a inspirat și influențat artiștii de animație de acum. A primit un loc pe Hall of Fame din „Disney Legend”, în 2001. După povestea vieții sale, s-a realizat în 2015 filmul documentar independent „TYRUS”. 

Tag-uri:
bambi, desene animate, creator, mort, wong, china, california, tyrus, disney

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creatorul celebrului film de desene animate BAMBI s-a stins din viață la vârsta de 106 ani .

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/wong-bambi-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/wong-bambi-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Ana Sârbu | sâmbătă, 31 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 45 Vizualizari <!-- --> Artistul Tyrus Wong, cunoscut pentru desenele animate...

Preluat de la EVZ