Autor:
Melania Stoica
|
sâmbătă, 31 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 100 Vizualizari

<!–

–>

Cozmin Gușă

Consultantul politic Cozmin Gușă a făcut o analiză a clasei politice și a României din 2016 la Realitatea TV, în care l-a catalogat pe Liviu Dragnea drept ”premiant”, iar pe Victor Ponta ”repetent”.

“Că frază generală pentru 2016, păstrându-ne simțul umorului, pot spune că, după două rânduri de alegeri, e evident că, în România, luptă anticorupție a înfrânt atât la locale, cât și la parlamentare. Cei care au câștigat majoritățile în covârșitoare măsură sunt cei care au avut un mesaj anti-DNA, oameni care au fost preocupați să câștige treptele de putere, pentru a se proteja de posibilele probleme în justiție, element pe care românii nu l-au penalizat. E un paradox, deși s-a furat și se fură, mișcarea anticorupție nu a câștigat din motiv că nu are vectori carismatici care doresc să lupte pentru o cauza. Luptă anticorupție nu a fost credibilă”, a declarat Cozmin Gusă, la Realitatea TV. 

Totodată, consultantul politic a făcut o trecere în revistă a principalilor vectori de putere.  

“În 2016, Iohannis, în mod evident, mai ales după decizia de guvern tehnocrat, a avut posibilitatea unei consolidări din punct de vedere al credibilității și al autorității, care a continuat cu un regres la final, un regres al autorității și o zguduire a încrederii publice, pentru că cu președintele s-a întâmplat un lucru evident, a fost înșelat clar de PNL, structură pe care a mizat, cât și de Ciolos, în mod evident, lucru care a devenit clar pe parcursul campaniei. Practic, entitatea politică-PNL, și cea guvernamentală, reprezentată de Ciolos, l-au pus pe o poziție să fie singur împotrivă tuturor”, a explicat Gusă. 

“A două entitate importantă, guvernarea României în 2016-a fost timorata și nesincera. Așa cum Victor Ponta a ucis spiritul new generation în politică românească, la fel și Ciolos și ai săi au ucis speranța românilor că o guvernare tehnocrată ne-ar rezolvă problemele”, a continuat acesta. 

În ceea ce privește Parlamentul, consultantul politic apreciază că acesta s-a întărit pe final de 2016. “Practic, Parlamentul a somat în 2016. Singurul episod relevant a fost cel al demireii lui Zgonea”, a punctat Gusă. 

Întrebat cât de importante sunt partidele pe final de an, consultantul politic a replicat: “E o întrebare care-i frământă pe toți, și pe susținătorii lor, o parte au stat acasă, mă refer la PNL, o parte s-au dus la muncă-PSD. PSD a avut un episod minor. Prin ignorare, Dragnea și ai săi au minimalizat clar jocul lui Victor Ponta. Accidentul Ponta a fost unul minor. Un alt avantaj al lui Dragnea a fost și dispariția factorului Iliescu. Bătrânețea, bolile l-au pus în fază de non- combat, iar partidul a fost mai liber de balast.” 
  
“PNL a fost în zonă de leadership și mercantili, și necinstiți. Campionii sunt Gorghiu și Blaga, Blaga, scos din ecuație în ultima parte într-un mod naiv pentru că el apucase să-și pună acoliții pe liste. UDMR au jucat nevinovat, dar vicleni. USR, când s-a confruntat cu un sistem, au devenit dezamăgitori. Deși au fost ajutați, nu au depășit un scor de două cifre. Nu e o alternativă. ALDE a trăit deloc spectaculos, parazitar, pe spatele PSD și a nevoii PSD de a sufocă dreaptă. O strucrutura ciudată, cu mulți oameni cu probleme în justiție. PMP a fost o pată de culoare, dar cu eforturi și rezultate penibile. Au fost cârcotașul de serviciu, în stilul Vadim de pe vremuri, urmează epigonul lui Vadim, Băsescu”, a punctat consultantul. 

În opinia să, dacă ar fi să vorbim despre “personajele cu notorietate”, “premiantul clasei” ar fi Liviu Dragnea. De cealaltă parte s-ar situa “repetentul”, reprezentat de Victor Ponta, care “a căzut și s-a comportat penibil”, ceea ce a marcat fidelizarea partidului în jurul lui Dragnea. 

Tag-uri:
Cozmin Gusa, psd, liviu dragnea, victor ponta, clasa politica, romania, retrospectiva

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cozmin Gușă face o retrospectivă a clasei politice din 2016. ”PREMIANTUL clasei” este Liviu Dragnea. Un fost premier s-a dovedit a fi ”REPETENT”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/cozmin-gusa_2-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/cozmin-gusa_2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Melania Stoica | sâmbătă, 31 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 100 Vizualizari <!-- --> Cozmin Gușă Consultantul politic Cozmin Gușă a făcut...

Preluat de la EVZ