loading…

China va interzice comerțul și prelucrarea fildeșului în țară până la finalul lui 2017, a anunțat ieri guvernul de la Beijing, o decizie care ar putea avea o mare importanță în combaterea traficului, susțin apărătorii elefanților africani.

“Pentru a proteja mai bine elefanții și a combate mai bine traficul, China va pune capăt puțin câte puțin vânzării și prelucrării în scopuri comerciale a fildeșului și obiectelor din fildeș” până la sfârșitul lui 2017, a precizat într-un comunicat Consiliul de stat, guvernul regimului comunist, potrivit Agerpres.

Un prim val de ateliere și unități de comercializare ar urma să-și înceteze activitatea până la 31 martie, a precizat executivul chinez, precizând că și celelalte vor trebui să tragă obloanele “în termenele stabilite”.

Fildeșul este foarte căutat în China, unde se vinde cu până la 1.050 de euro kilogramul și este considerat un simbol al statutului social ridicat, iar cererea ridicată din această țară încurajează masacrarea a zeci de mii de pachiderme africane pe an.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/china-va-interzice-total-comercializarea-fildesului-si-a-produselor-derivate-pana-la-finalul-lui-2017-34229.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/china-va-interzice-total-comercializarea-fildesului-si-a-produselor-derivate-pana-la-finalul-lui-2017-34229-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv