Autor:
Antonia Hendrik
|
sâmbătă, 31 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 38 Vizualizari

<!–

–>

Cancelarul german, Angela Merkel, a lansat un apel în discursul său de Anul Nou la coeziune pentru a se opune cu fermitate “ucigaşilor plini de ură” şi a nu ceda în privinţa valorilor democratice după atentatul islamist care a însângerat Berlinul, transmite AFP.

“Într-o determinare comună, vom opune compasiunea şi coeziunea noastră lumii pline de ură a teroriştilor”, a declarat Angela Merkel, recunoscând că anul 2016 a fost un “test dificil”, marcat de atentatele din iulie şi cel comis la Târgul de Crăciun de la Berlin care a făcut 12 morţi la 19 decembrie. Toate au fost revendicate de gruparea Stat Islamic.

“Continuând să trăim şi să muncim, noi le spunem teroriştilor: sunteţi ucigaşi plini de ură, dar nu voi decideţi cum trăim noi”, a spus ea în acest discurs care urmează să fie difuzat la televiziunea germană sâmbătă seară.

De asemenea, Angela Merkel a promis în alocuţiunea sa că guvernul va depune eforturi pentru a adopta reforme în materie de securitate, în timp ce atentatul comis, potrivit poliţiei, de tunisianul Anis Amri a scos la lumină eşecul autorităţilor care nu l-au arestat niciodată pe acest islamist notoriu, în pofida numeroaselor indicii asupra obiectivului său de a comite un atac.

“Statul nostru face totul pentru a le asigura cetăţenilor săi securitatea în libertate (…) În 2017, ca guvern, vom merge acolo unde schimbările legislative sau politice sunt necesare şi pentru a pune în aplicare aceste măsuri”, a mai afirmat ea.

Angela Merkel, foarte criticată de populişti, dar şi în propria tabără conservatoare pentru politica sa de primire a solicitanţilor de azil, a ţinut să apere acest demers, reamintind calvarul trăit de locuitorii din Alep.

“Imaginile Alepului din Siria distrusă de bombe ne permit să spunem încă o dată cât este de important şi corect că statul nostru i-a ajutat, în anul care a trecut, pe cei care au avut nevoie de protecţie”, a insistat ea.

Nu în cele din urmă, cancelarul, care candidează pentru al patrulea mandat la alegerile parlamentare prevăzute în septembrie 2017, a promis o “bătălie politică” între democraţi, criticându-i fără să îi numească pe populiştii de dreapta care sunt pe trend ascendent pe fondul crizei migratorii şi al recentelor atentate.

Denunţând “caricaturile” pe care le fac din democraţia germană şi din Europa, ea a subliniat că “noi, germanii, nu trebuie să lăsăm pe nimeni să ne facă să credem că un viitor luminos trece printr-o aventură naţională solitară”, potrivit stitipesurse.

Tag-uri:
Angela Merkel, Stat Islamic, Anis Amri, Imaginile Alepului, mesaj dur, pentru terorişti, discrus de anul nou

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angela Merkel, a transmis un mesaj DUR teroriştilor: “Sunteţi ucigaşi plini de ură, nu voi decideţi cum trăim noi”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/angela_merkel1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/angela_merkel1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Antonia Hendrik | sâmbătă, 31 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 38 Vizualizari <!-- --> Cancelarul german, Angela Merkel, a lansat un...

Preluat de la EVZ