Autor:
Radu Pădure
|
vineri, 30 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 52 Vizualizari

<!–

–>

O înregistrare video cu elevi de şcoală primară care sunt învăţaţi în Olanda cum să se roage într-o moschee a provocat furia părinţilor.

Potrivit presei olandeze, înregistrarea a fost făcută la moscheea Ghulzar e Medina din oraşul olande Zwolle, un loc cunoscut ca fiind frecventat de predicatori radicali.

Printre aceştia se află clericul pakistanez Anas Nurani Siddiqui, care declara că „olandezii ne-musulmani sunt ca nişte câini şi căţele”.

În imaginile care au provocat mânia părinţilor, se poate vedea cum imamul moscheii le explică copiilor cum se roagă musulmanii, băieţii şi fetele fiind despărţiţi.

Copiii, în marea lor majoritate creştini, sunt învăţaţi să-şi „pună coatele pe pământ” şi „mâinile aproape de urechi”.

Înregistrarea, care se pare că este veche de un an, a stârnit mânie în Olanda. Pe internet, un val de comentarii au acuzat corectitudinea politică a programelor şcolare.

Harm Beertema, fost profesor şi  parlamentar membru al Partidului pentru Libertate, eurosceptic a declarat:

„Refuzaţi ca copiii voştri să participe la excursii cu scopuri atât de îndepărtate de cultura noastră. Voi sunteţi cei care decideţi, nu şcoala.”

Un părinte a scris pe Facebook:

„De curând am descoperit că fiul meu este pus să cânte ‘Fiţi bineveniţi, refugiaţi’ în loc de colinde de Crăciun.”

Un profesor a scris la rândul său că şcoala la care predă a fost vizitată de inspectori şcolari care i-au aplicat un avertisment pentru că „clasa a IV-a nu a vizitat încă o moschee”.

Programa şcolară olandeză prevede ca elevii „să înveţe principalele aspecte despre religiile care joacă un rol important în societatea olandeză multiculturală”.

Tag-uri:
olanda, corectitudine politica, scoala, Anas Nurani, Harm Beertema

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului VIDEO ŞOCANT: Copiii din Olanda, învăţaţi să facă TEMENELE în MOSCHEE.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/moschee-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/moschee-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | vineri, 30 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 52 Vizualizari <!-- --> O înregistrare video cu elevi de şcoală...

Preluat de la EVZ