Autor:
Iasmina Ardelean
|
vineri, 30 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 7 Vizualizari

<!–

–>

Călin Popescu Tăriceanu

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susţine că responsabilitatea politică pentru programul de guvernare îi revine lui, împreună cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

“Responsabilitatea politică pentru programul de guvernare îi revine domnului Dragnea şi mie, în calitate de preşedinţi ai partidelor care am mers în alegeri, anunţând dinainte că vom face o coaliţie de guvernare şi drept pentru care am primit voturile majorităţii românilor. Domnul Grindeanu, prim-ministru desemnat astăzi, dacă îmi permite să spun ceva care nu îi diminuează cu nimic poziţia şi rolul, este prim-ministru desemnat, dar nu-i o calitate oficială în care să se poată angaja să vorbească. În momentul în care domnia sa (…) va obţine votul de încredere al majorităţii pe programul de guvernare şi pe echipă, atunci, sigur, că toate aceste angajamente îi vor fi transferate spre punere în aplicare, noi urmând, în continuare, să asigurăm girul politic pentru ca acest Guvern să ducă la îndeplinire angajamentele noastre”, a afirmat Tăriceanu vineri, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Referindu-se la coabitarea cu preşedintele Iohannis, Tăriceanu a precizat că aceasta reprezintă “o obligaţie dată de rezultatul votului”.

“Coabitarea nu este o opţiune a preşedintelui, este o obligaţie dată de rezultatul votului. Simplu de tot. Nu este o favoare pe care o propun, este o obligaţie pentru că trebuie să respecte rezultatul votului care se traduce într-o anumită majoritate în Parlament şi într-un Guvern de o anumită culoare politică, cu care este obligat să conlucreze”, a adăugat Tăriceanu.

Tag-uri:
Tariceanu, Dragnea, ALDE, PSD, program, guvernare, Grindeanu, premier, responsabilitate, coaliţie, vot, alegeri, calitate, diminuare, poziţie, rol, echipă, gir

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: “Responsabilitatea politică pentru programul de guvernare îi revine domnului Dragnea şi mie”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/calin-popescu-tariceanu-465x390-5.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/calin-popescu-tariceanu-465x390-5-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Iasmina Ardelean | vineri, 30 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 7 Vizualizari <!-- --> Călin Popescu Tăriceanu Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susţine...

Preluat de la EVZ