Autor:
Daniel Teodoreanu
|
vineri, 30 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 4 Vizualizari

<!–

–>

Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, noul premier al României, şi acuzaţiile despre finanţarea ilegală a echipei de fotbal Poli Timişoara.

Sorin Grindeanu, noul prim-ministru al României după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri dimineaţa decretul de numire în funcţie, nu este tocmai străin de problemele cu legea. DNA Timişoara a cerut Fiscului, în 2014, situaţia veniturilor realizate de Sorin Grindeanu în 2008- 2011, perioadă când acesta era viceprimar al Timişoarei, conform Adevărul. Acţiunea procurorilor a venit cu puţin înainte ca Grindeanu să ajungă ministru al Comunicaţiilor şi în contextul în care, potrivit informaţiilor din presa locală, 11 persoane din Primăria Timişoara sunt acuzate de DNA că în 2008 ar fi contribuit la finanţarea ilegală, de către municipalitate, a echipei de fotbal Poli Timişoara. Grindeanu este singurul lăsat neatins de procurori, chiar dacă a semnat o ordonanţare de plată în calitate de ordonator de credite, iar la vremea respectivă era şi membru în Consiliul de Administraţie al echipei de fotbal.

La judecată, în ianuarie

Mai mult, procurorul de caz Ciprian Dorobanţu a primit un răspuns din partea primăriei Timişoarei, document care certifică faptul că Grindeanu a semnat o ordonanţare de plată prin care au fost viraţi bani către Politehnica Timişoara (Ordonanţarea nr.75/18.01.2010 – prin care s-a plătit suma de 300.000 de lei).

În aceste condiţii, unul din suspecţii din dosar s-a autodenunţat şi a solicitat DNA Timişoara să-l citeze şi pe fostul viceprimar Sorin Grindeanu de urgenţă, cu mandat de aducere, pentru a-i aduce calitatea de suspect.

Motivarea denunţului este legată de faptul că toţi ceilalţi suspecţi doresc o judecată unitară şi imparţială, la care ar trebui să ia parte şi Sorin Grindeanu, tot în calitate de suspect. DNA nu l-a citat pe Grindeanu.

Premierul propus de PSD a spus că nu a beneficiat de niciun venit de la clubul de fotbal şi nici nu a fost chemat la DNA. „Nu am niciun fel de problemă. Nu am probleme legate de Poli”, a declarat Grindeanu.

Dosarul se judecă la Tribunalul Timiș. Următoarea şedinţă de judecată va avea loc la 11 ianuarie 2017. Primăria Municipiului Timişoara a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de 31.669.417,71 lei.

Potrivit procurorilor DNA Timişoara, fostul primar Gheorghe Ciuhandu, secretarul Ioan Cojocari, consilierul juridic Delia Dumitru, directorul economic Smaranda Haracicu și fostul director al Direcției de Comunicare Violeta Mihalache sunt acuzați de abuz în serviciu.

Fostul viceprimar al Timișoarei, Adrian Orza, economiștii Mirel Munteanu și Mariana Dimitriu, fostul șef al Serviciului Administrare Baze Sportive Martin Staia și fostul director de Patrimoniu Nicușor Miuț sunt acuzați de complicitate la abuz în serviciu. Alina Pintilie’ director al Direcției de Comunicare în primul mandat al lui Robu, este şi ea acuzată de două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Tag-uri:
sorin grindeanu, grindeanu premier, grindeanu poli timisoara, grindeanu finantare ilegala, finantare ilegala, klaus iohannis, liviu dragnea, psd, psd alde

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sorin Grindeanu, noul premier al României, şi ACUZAŢIILE despre FINANŢAREA ILEGALĂ a echipei de fotbal Poli Timişoara. Şeful viitorului Guvern a oferit PRIMELE REACŢII despre subiect.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/sorin-grindeanu_2-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/sorin-grindeanu_2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Daniel Teodoreanu | vineri, 30 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 4 Vizualizari <!-- --> Sorin Grindeanu Sorin Grindeanu, noul premier al...

Preluat de la EVZ