loading…

Ministerul rus de Externe a propus astăzi președintelui Vladimir Putin expulzarea a 35 de diplomați americani, ca reacție la o inițiativă similară anunțată aseară de Statele Unite, anunță ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

“Bineînțeles că Rusia nu poate să nu răspundă la ofensele de acest tip, reciprocitatea este o regulă în diplomație și în relațiile internaționale”, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit Mediafax.

“Astfel, Ministerul rus de Externe și oficiali ai altor instituții i-au prezentat președintelui rus sugestii privind declararea drept personae non gratae a 31 de diplomați ai Ambasadei Rusiei din Moscova și a patru diplomați de la Consulatul american din Sank-Petersburg”, a precizat Serghei Lavrov, citat de agenția Tass.

În plus, Ministerul rus de Externe cere închiderea unui complex de vacanță și a unui depozit de aprovizionare din Moscova, utilizate de diplomații americani.

Serghei Lavrov a catalogat drept lipsite de fundament acuzațiile Administrației Barack Obama privind implicarea Rusiei în scrutinul prezidențial american.

“Administrația în exercițiu a SUA, condusă de Barack Obama, atribuie Rusiei toate păcatele grave, încercând să ne acuze de eșecurile proprii în materie de politică externă; acum, au formulat noi acuzații, lipsite de fundament, conform cărora statul rus s-ar afla în spatele încercărilor de influențare a campaniei electorale americane, lucru care ar fi condus la înfrângerea candidatului democrat”, a declarat Serghei Lavrov.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/rusia-reactioneaza-35-de-diplomati-americani-expulzati-ca-reactie-la-initiativa-similara-a-sua-34187.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/rusia-reactioneaza-35-de-diplomati-americani-expulzati-ca-reactie-la-initiativa-similara-a-sua-34187-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv