Autor:
Daniel Teodoreanu
|
vineri, 30 decembrie 2016 | 1 Comentarii
| 9683 Vizualizari

<!–

–>

Regina Angliei, Elisabeta a II-a

Regina Angliei a murit, aceasta este teribila veste care s-a propagat recent pe Twitter. Elisabeta a II-a a fost în centrul acestei ştiri care a stârnit uimire printre britanici. Conform jurnaliştilor de la The Sun, ştirea a fost falsă, dar foarte bine pusă în scenă, fapt pentru care s-a şi răspândit rapid în reţelele de socializare.

Totul a pornit de la un cont fals al televiziunii BBC, folosit de cineva pentru a posta anunţul morţii Elisabetei a II-a. A urmat propagarea rapidă pe Twitter şi, în ciuda eforturilor reprezentanţilor Familiei Regale a Marii Britanii de a scoate adevărul la suprafaţă, au existat numeroşi britanici foarte convinşi că Regina Angliei a murit.

Falsa ştire a apărut joi seara, iar până la infirmarea oficială a teribilei veşti, a apărut şi o teorie a conspiraţiei, conform căreia presa britanică făcea totul pentru a ţine sub control vestea neagră. Zvonurile au mers atât de departe, încât existau chiar mărturii despre angajaţi BBC îmbrăcaţi în negru, gata de funeralii. O persoană a declarat chiar că a văzut o echipă de la BBC stationată deja la Buckingham Palace.

Astfel, pe fondul unor probleme de sănătate ale Reginei Angliei – care din această cauză nu a putut participa la mesajul de Crăciun –, ştirea falsă despre decesul acesteia a căpătat o amploare incredibilă.

Reporterul BBC, Rory Cellan-Jones, a lămurit situaţia vineri dimineaţa şi a descris zvonurile de pe Twitter ca fiind unele create de nişte „nebuni”. De asemenea, purtătorul de cuvânt de la Buckingham Palace, a declarat că Elisabeta a II-a „îşi continuă recuperarea în urma unei răceli severe”.

Tag-uri:
regina angliei, regina angliei a murit, elisabeta a II-a, elisabeta a II-a a murit, bbc, twitter, familia regala a marii britanii, marea britanie

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului REGINA ANGLIEI A MURIT, teribila veste care s-a propagat rapid pe Twitter. A apărut TEORIA CONSPIRAŢIEI, conform căreia SE ÎNCEARCĂ ASCUNDEREA DECESULUI. Au sosit şi primele REACŢII DE LA PALATUL BUCKINGHAM.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/regina-angliei-elisabeta-a-ii-a-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/regina-angliei-elisabeta-a-ii-a-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Daniel Teodoreanu | vineri, 30 decembrie 2016 | 1 Comentarii | 9683 Vizualizari <!-- --> Regina Angliei, Elisabeta a II-a Regina Angliei...

Preluat de la EVZ