loading…

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis să nu aprobe cererea Ministerului rus de Externe de expulzare a 35 de diplomați americani, argumentând că așteaptă instalarea Administrației Donald Trump, la Washington, pentru a relansa relațiile ruso-americane.

Administrația Barack Obama a decis ieri seară expulzarea a 35 de diplomați ruși din SUA după ingerințele ruse care ar fi facilitat victoria lui Donald Trump în scrutinul prezidențial.

“Rusia nu va expulza pe nimeni ca reacție la măsurile luate de Washington contra Rusiei din cauza presupuselor atacuri cibernetice. Nu vom crea probleme pentru diplomații americani, nu vom expulza pe nimeni”, a declarat astăzi Vladimir Putin, potrivit Mediafax.

“Însă Rusia își rezervă dreptul de a riposta la noile sancțiuni americane. Moscova consideră măsurile neprietenești ale Administrației în exercițiu a SUA, condusă de Barack Obama, drept provocări menite să afecteze și mai mult relațiile cu Rusia”, a subliniat Putin.

“Nu vom interzice folosirea de către familiile diplomaților americani, de către copiii acestora a unor vile de vacanță. Mai mult, îi invit pe toți copiii diplomaților americani acreditați la Moscova la petrecerea de Revelion de la Kremlin”, a transmis Putin.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/putin-respinge-propunerea-de-expulzare-a-diplomatilor-americani-asteptand-instalarea-lui-trump-34191.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/putin-respinge-propunerea-de-expulzare-a-diplomatilor-americani-asteptand-instalarea-lui-trump-34191-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv