Autor:
Simona Ionescu
|
vineri, 30 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 148 Vizualizari

<!–

–>

Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu nu are exercițiu în mediul de afaceri, după cum reiese din CV-ul său, dar mai are multe de învățat și în privința legislației privind demnitarii. Șeful său, Liviu Dragnea, nu a avut timp să-l instruiască, iar premierul desemnat a făcut prima gafă în conferința de presă de la ora 14.00, când cei doi lideri PSD au comunicat românilor ce vor face de acum încolo.

Sorin Grindeanu a afirmat că el nu va avea nevoie de SPP, pentru că ”dacă domnul Dragnea a refuzat, o voi face și eu”, arătându-i astfel șefului care i-a făcut onoarea să-l desemneze premier că îi va urma exemplul în toate. Doar că Sorin Grindeanu greșește, nu știe că legea nu-i permite asta. Dacă s-ar fi consultat cu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, acesta l-ar fi luminat și i-ar fi explicat că, odată ajuns prim-ministru, nu va putea să facă orice.

Legea nu-i permite să-l imite pe Liviu Dragnea în ceea ce privește protecția asigurată de SPP, dacă el va deveni premier. Președintele și primul-ministru sunt protejați obligatoriu de SPP și nu există refuz din partea demnitarului. Liviu Dragnea a putut să renunțe la pază și protecție din cauză că este doar șef de partid, iar legea spune că doar la solicitarea celui care conduce un partid i se pune la dispoziție un echipaj de la SPP. Cu alte cuvinte, nu a vrut, nu a primit!

Tot legea spune că, după ce politicianul desemnat pentru funcția de premier, va fi validat și va depune jurământul, acesta va beneficia de toate prevederile legale, inclusiv o casă de la RAAPPS în București, dar și de pază și protecție.

Dacă ar fi discutat cu Călin Popescu Tăriceanu, acesta i-ar fi povestit episodul prin care a trecut ca premier, atunci când, în ciuda avertizărilor celor de la SPP, circula cu motocicleta prin Capitală și pe DN1. Presa a relatat pe larg despre accidentul său, când a căzut de pe motocicletă. Noroc cu sepepiștii care-l însoțeau și au reușit să-l protejeze de o mașină care venea din față și să anunțe ambulanța! Dacă lucrurile s-ar fi sfârșit tragic, probabil că în SPP ar fi căzut multe capete.

Tag-uri:
Sorin Grindeanu, premier, psd, liviu dragnea, spp, palatul victoria, guvern, cv, lider, desemnare

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima gafă a premierului desemnat, făcută lângă umărul lui Dragnea.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/sorin_2-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/sorin_2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Simona Ionescu | vineri, 30 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 148 Vizualizari <!-- --> Sorin Grindeanu Sorin Grindeanu nu are exercițiu în...

Preluat de la EVZ