loading…

Fostul campion mondial Lucian Bute a declarat, într-un interviu acordat pentru ProSport, că își dorește să uite cât mai repede acest an, nefast pentru cariera sa, având așteptări foarte mari de la 2017, când își dorește să redevină campion mondial.

Lucian Bute se pregătește să încheie un an greu, care i-a pus la încercare cariera și credibilitatea. După meciul pentru titlul mondial WBC la supermijlocie cu Badou Jack, din luna aprilie, controlul anti-doping a revelat prezența unei substanțe aflate pe lista interzisă.

Suspendat provizoriu, până la definitivarea anchetei, cel mai longeviv campion mondial din boxul românesc, a început o luptă dură pentru a-și dovedi nevinovăția.

În noiembrie, pe final de an, Comisia atletică a statului Washington a dictat o suspendare de șase luni, retroactivă, exact cât trecuse de la meciul cu Badou Jack. Imediat după reactivare, Lucian Bute și echipa sa au anunțat următorul meci: 24 februarie, la Videotron Centre din Quebec City, contra columbianului Eleider Alvarez, la categoria semigrea. Meciul este unul eliminatoriu: cine câștigă va boxa pentru titlul mondial cu Adonis Stevenson.

“Pot boxa anul viitor pentru un nou titlu mondial. Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu multă muncă, pot câștiga titlul mondial la altă categorie, ceea ce mi-ar încununa cariera și m-ar face foarte fericit.”, a declarat Lucian Bute.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/lucian-bute-anul-2017-trebuie-sa-fie-anul-relansarii-voi-boxa-pentru-titlul-de-campion-mondial-34189.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/lucian-bute-anul-2017-trebuie-sa-fie-anul-relansarii-voi-boxa-pentru-titlul-de-campion-mondial-34189-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv