Autor:
Ana Petrescu
|
vineri, 30 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 253 Vizualizari

<!–

–>

Alina Gorghiu

Cititorii EVZ au taxat- o pe Alina Gorghiu, desemnând-o cel mai slab politician al acestui an. Fosta șefă a liberalilor conduce topul, cu 32.35% din voturi.

Chiar dacă suna promițător, 2016 s-a dovedit a fi un an dezastruos, pe plan politic, pentru liderul PNL. După fuziunea PDLPNL, Alina Gorghiu nu a reușit să înăbușe conflictele interne, lucru care a costat mult formațiunea – pierderea alegerilor locale și parlamentare. Ea a reușit încet dar sigur să decredibilizeze PNL prin deciziile ei. Un prim pas a fost jonglarea candidaților la alegerile locale. În cursă au intrat și s-au retras pe rând Cristian Bușoi, Ludovic Orban, Marian Munteanu, rămând doar Cătălin Predoiu. Gorghiu și Blaga, în calitate de coordonatori ai campaniei, nu au părut să aibă o strategie bine conturată.


CITITORII EVZ AU DECIS: Traian Băsescu, politicianul anului 2016

Șefa DNA rămâne tot pe primul loc | Topurile anului 2016

Ion Cristoiu, cel mai citit editorialist în 2016 | Topurile anului 2016

PSD a câștigat Capitala și țara | Topurile anului 2016

Cazul Hexi Pharma a pus pe jar Sănătatea din România | Topurile anului 2016


Propunerile PNL pentru Primăria Capitalei au inclus candidați care au intrat în vizorul DNA, cum ar fi Orban, sau personaje cu un trecut controversat, precum Munteanu. În lipsa unor figuri marcante, Gorghiu s-a agățat de Predoiu pentru o candidatură la Primăria Generală. PNL a suferit cea mai mare înfrângere în București, necâștigând niciuna dintre primăriile de sector. Gorghiu nu și-a asumat eșecul. „Dacă se va cere o demisie, se va lua în discuție”, a afirmat ea. Vasile Blaga s-a retras din fruntea PNL, după intrarea în vizorul DNA, iar Gorghiu a făcut o reformă internă, prin curățarea listelor pentru parlamentare de oameni cu probleme în justiție și prin nominalizarea altora noi, proveniți din mediul de afaceri sau academic. Deși nu s-a implicat direct, Dacian Cioloș a fost „locomotiva” electorală în campanie. Strategia Alinei Gorghiu de a se axa pe premier, a dus la o înfrângere usturătoare, PNL abia reușind să depășească 20%. La trei zile după parlamentare, ea demisionează, dar nu înainte de a-și asigura un mandat de senator de Timiș.Tag-uri:
Gorghiu, Alina Gorghiu, pdl, pnl, Vasile Blaga

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului LOVITURĂ DEVASTATOARE primiită de Alina Gorghiu cu câteva zile înainte de finalul anului. Fosta ȘEFĂ PNL A OBȚINUT CEL MAI RUȘINOS PREMIU DIN POLITICĂ | Topurile anului 2016.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/07-gorghiu-demisie-agerpres-9311420-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/07-gorghiu-demisie-agerpres-9311420-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ana Petrescu | vineri, 30 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 253 Vizualizari <!-- --> Alina Gorghiu Cititorii EVZ au taxat- o pe...

Preluat de la EVZ