Autor:
Ramona Feraru
|
vineri, 30 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 23 Vizualizari

<!–

–>

Procurorii DNA Ploieşti au trimis-o în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Ana-Maria Pătru, fost preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), la data faptelor vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii, pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de spălarea banilor.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, în perioada aprilie – iunie 2008, Ana-Maria Pătru a pretins, iar în 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui imobil situat în Bucureşti.

“În schimb, aceasta a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum şi că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat. În 2009, inculpata Pătru a disimulat provenienţa sumei de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constând în derularea unor operaţii comerciale între mai multe societăţi comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă şi o firmă controlată de Ana-Maria Pătru prin soţul ei”, susţin procurorii.

DNA precizează că, în 2011, tot în calitate de vicepreşedinte al AEP, aceasta a pretins de la reprezentanţii aceleiaşi societăţi contravaloarea unui autovehicul de lux din care a primit suma de 15.000 euro, în schimbul promisiunii că va susţine derularea, în bune condiţii, a unor contracte de servicii încheiate de firmă cu AEP. De asemenea, ea a promis, conform sursei citate, că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat.

“În 2011, în aceeaşi calitate, Pătru a pretins şi a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind în schimb la ministrul Economiei, astfel încât omul de afaceri să fie primit în audienţă, fapt care s-a şi întâmplat la scurt timp de la intervenţie”, se spune în comunicat.

Anchetatorii au constatat că Pătru, cu banii proveniţi din cele două fapte de trafic de influenţă descrise, a achiziţionat un autovehicul de lux, iar pentru a ascunde identitatea adevăratului proprietar şi beneficiarul real al bunului cumpărat, în acelaşi an, aceasta l-a înmatriculat pe numele unei alte persoane. În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile şi imobile aparţinând acesteia, până la concurenţa sumei de 275.000 euro sau echivalentul acesteia în lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.

Tag-uri:
AEP, Ana Maria Patru, judecata

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fosta președintă AEP, trimisă în judecată de DNA.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/judecata-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/judecata-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialProcese
Autor: Ramona Feraru | vineri, 30 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 23 Vizualizari <!-- --> Procurorii DNA Ploieşti au trimis-o în judecată,...

Preluat de la EVZ