Autor:
Teodora Cimpoi
|
vineri, 30 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 126 Vizualizari

<!–

–>

Ministrul Finantelor, Anca Dragu, si premierul Dacian Ciolos au decis sa mentina scaderea TVA de la anul.

Anul 2017 începe cu noi reduceri de taxe, precum scăderea cotei generale de TVA de la 20% la 19%, şi cu eliminarea taxei pe construcţiile speciale şi a supraaccizei la carburanţi, în valoare de 7 eurocenţi/litru.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut premierului Dacian Cioloş să amâne aceste facilităţi fiscale, pentru a nu pierde din încasările la buget, dar Cioloş a decis ca responsabilitatea să revină următorului Guvern, care rămâne de văzut ce decizie va lua. 

De asemenea, anul viitor vine cu o serie de modificări cu privire la contribuţiile la asigurările de sănătate (CASS). Astfel, baza de calcul a acestora, la care se aplică cota de 5,5%, va fi plafonată la de cinci ori salariul mediu brut pe economie. În plus, de anul viitor, se elimină excepţia potrivit căreia persoanele fizice care realizează venituri din drepturi de autor, investiţii, precum şi din alte surse, nu datorează contribuţie de sănătate pentru aceste venituri dacă realizează şi venituri din salarii, pensii sau din activităţi independente, transmite Agerpres. 

Totodată, din 2017, companiile vor beneficia de extinderea perioadei de scutire de impozit pe profitul reinvestit. Această măsură a fost introdusă la jumătatea anului 2014, însă pe termen limitat, şi urma să expire la finalul acestui an. De data aceasta, facilitatea a fost extinsă pe perioadă nedeterminată. 

De asemenea, de anul viitor agricultorii vor putea opta pentru un regim special de TVA. Astfel, aceştia vor fi scutiţi de TVA, însă vor plăti o compensaţie în cotă forfetară, care reprezintă suma rezultată prin aplicarea procentului de compensare în cotă forfetară asupra preţului/tarifului, exclusiv taxa, aferent livrărilor de produse agricole şi prestărilor de servicii agricole, efectuate de un agricultor. 

“Procentul de compensare în cotă forfetară este 1% pentru anul 2017, 4% pentru anul 2018 şi 8% începând cu anul 2019”, se subliniază în actul normativ care conţine această facilitate. 

Acelaşi act normativ conţine şi abrogarea, de anul viitor, a prevederilor referitoare la Registrul operatorilor intracomunitari, suspendarea până la data de 31 decembrie 2019 a obligaţiei depunerii a trei declaraţii informative (cod 392A, 392B şi 393) şi posibilitatea pentru companiile care îşi recapătă codul de TVA, după ce acesta a fost anulat, să refactureze cu TVA pentru perioada în care au avut codul suspendat.

Tag-uri:
taxe, codul fiscal, tva, reducere tva, liviu dragnea, ciolos, supraacciza, carburanti, taxa pe stalp

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu ce REDUCERI DE TAXE vom intra în 2017.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/10-dragu-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/10-dragu-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Teodora Cimpoi | vineri, 30 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 126 Vizualizari <!-- --> Ministrul Finantelor, Anca Dragu, si premierul Dacian Ciolos...

Preluat de la EVZ