Autor:
Adam Popescu
|
joi, 29 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

<!–

–>

Tot mai multe firme au dificultăți în a găsi personalul necesar. Unii dau vina pe emigrație, alții pe salariile prea mici, pe ajutoarele sociale prea mari sau pe economia subterană.

„Ne pare rău, dar nu vă putem primi decât săptămâna viitoare spre sfârșit. Nu avem suficienți mecanici, nu funcționează decât jumătate din standuri”, spune oftând inginerul-șef al unui service auto din Otopeni. ”E coadă. Ori așteptați vreo oră, ori ne lăsați mașina și veniți mai tâziu, ori încercați în altă parte. Nu avem suficient personal”, ridică din umeri patronul unei spălătorii auto din Bragadiru. În spatele lui, pe gard, un anunț mare: „Angajăm băieți și fete pentru spălătorie”. Lucrurile nu stau mai bine nici la coaforul din apropiere: ”Căutăm colegi” scrie în vitrină, iar din cele trei scaune doar unul poate fi folosit. ”Patroana caută să angajeze de vreo două luni, dar fără succes. A dat sfoară-n țară, a dat și anunț pe net, degeaba…”, spune singura coafeză disponibilă. În hipermarketul Cora de pe Șoseaua Alexandriei din Capitală, aceeași situație: cumpărătorii sunt anunțați prin stație, din 15 în 15 minute, că se caută casieri, vânzători și lucrători comerciali. ”Am primit vreo câteva CV-uri, dar nu destule”, mărturisește o angajată de la relații cu clienții.

Citește în întregime articolul în revista Capital.

Citeste si:

Tag-uri:

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii dornici să se angajeze, o specie pe cale de dispariție.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/angajati1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/angajati1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialStiri capital
Autor: Adam Popescu | joi, 29 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari <!-- --> Tot mai multe firme au dificultăți...

Preluat de la EVZ