Autor:
Feri Predescu
|
joi, 29 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 180 Vizualizari

<!–

–>

Din cauza atenționării meteo, cod galben de vijelii, emisă de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, în cadrul Primăriei Constanța s-a întrunit Comandamentul pentru Situații de Urgență, pentru a fi luate măsurile de prevenție ce se impun. Centrul Meteorologic Regional Dobrogea arată, pentru astăzi, intensificări ale vântului ce pot depăși 65 km/h, iar de mâine, 30 decembrie, ora 08:00, până în 31 decembrie, ora 08:00, pentru municipiul Constanța se prognozează precipitații mixte, cu risc de formare a poleiului.

Porturile maritime au fost închise traficului  maritim si  fluvial încă de la ora 7,00, din cauza vântului extrem de puternic. În oraș, ținând cont de faptul că se vor înregistra temperaturi cuprinse între -1 și -3 grade Celsius, care ar favoriza depunerea zăpezii, au fost pregătite 6.500 de tone de material antiderapant și 8 sărătițe care vor acționa pe străzile din municipiu imediat ce va începe să ningă. Utilajele vor împrăștia material antiderapant în special pe poduri, pe străzile care se află în pantă și în intersecții, potrivit reprezentanților primăriei Constanța.

La primele ore ale dimineții, opt sărărițe vor fi poziționate în principalele intersecții din oraș iar un alt utilaj, mai mic, va fi prezent în zona peninsulară, spre Piața Ovidiu.În funcție de evoluția meteo, dacă stratul de zăpadă va depăși 5 cm, se va acționa cu 22 de utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului. Constănțenii sunt rugați să circule cu prudență pentru a evita accidentele rutiere.

În urma atenționării meteorologice, Primăria Constanța a mobilizat, pentru intrevenții, patru echipe ale Serviciului Spații Verzi, incluzând și alpiniști utilitari, care vor fi pregătiți să intrevină, dacă va fi cazul, pentru toaletarea copacilor ori pentru ridicarea celor căzuți. Cinci echipaje ale Poliției Locale și alte două ale Serviciului Igienă Publică vor patrula pe străzile din oraș, în colaborare cu Poliția Rutieră. Primăria face apel la constănțeni ca în perioada codului galben de vânt și ninsoare să nu staționeze autovehiculele în zonele în care există riscul prăbușirii vreunui copac.

Tag-uri:
Piața Ovidiu, Primăria Constanța, Serviciului Spații, Poliției Locale, Serviciului Igienă, Poliția Rutieră

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Constanța a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/valuri-furtuna-cazino-constanta-evz-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/valuri-furtuna-cazino-constanta-evz-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Feri Predescu | joi, 29 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 180 Vizualizari <!-- --> Din cauza atenționării meteo, cod galben...

Preluat de la EVZ