loading…

Ministerul Sănătății a transmis, joi, un comunicat prin care anunță că, după nouă luni de la intrarea în vigoare a legii care interzice fumatul în interiorul spațiilor publice, numărul îmbolnăvirilor care au legătură directă cu fumatul a scăzut, în cazul anumitor afecțiuni, chiar și cu 11%.

A scăzut numărul îmbolnăvirilor care au legătură directă cu fumatul, ca urmare a aplicării Legii nr. 15/ 2016, pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, reiese din datele furnizate de Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar.

Datele oficiale arată că implementarea legii, care interzice fumatul în spațiile publice, a condus la scăderea numărului de internări pentru boli atribuibile fumatului, față de anul 2015, ceea ce se traduce prin mai puține îmbolnvăriri acute provocate de tutun”

,,Dacă urmărim datele statistice, vedem că 1.993 adulți și 708 copii nu au mai necesitat spitalizare pentru o acutizare a unei boli provocate sau agravate de fumat în 2016, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2015. Implementarea legii a fost singura schimbare semnificativă produsă în acest interval, deci putem considera în mod rezonabil că îmbunătățirea este în directă legătură cu aplicarea legii.”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății respinge orice modificări care fac mai permisivă legea antifumat și atrage atenția că orice concesie se traduce prin mai multe îmbolnăviri.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/primele-efecte-ale-legii-antifumat-numarul-imbolnavirilor-care-au-legatura-cu-fumatul-a-scazut-34160.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/primele-efecte-ale-legii-antifumat-numarul-imbolnavirilor-care-au-legatura-cu-fumatul-a-scazut-34160-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv