Autor:
Matei Năstase
|
joi, 29 decembrie 2016 | 13 Comentarii
| 1091 Vizualizari

<!–

–>

Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, omul ales de PSD și ALDE pentru funcția de premier, este nepotul unui fost deținut politic. Mihai Imbrescu, născut în 22 octombrie 1919, este bunicul din Borlovenii Vechi, județul Caraș Severin. El l-a crescut și educat pe Sorin Grindeanu.

Potrivit mariusghilzean.ro, Mihai Imbrescu a fost principalul susținător al grupului Ionescu Gheorghe-Vălușescu și a fost arestat din octombrie 1949 până în 24 ianuarie 1951. Ulterior a fost condamnat la 3 ani de detenție prin sentința cu numărul 688/4 mai 1951. În această perioadă el a trecut prin închisorile de la Caransebeș, Timișoara, Poarta Albă, Galeș și Peninsula. În anul 1953 a fost eliberat.

Grupul Ionescu Gheorghe-Vălușescu, amintit anterior, se opunea regimului comunist instalat în România post-belică.

Sursa citată mai arată că prin sentința din anul 1951 a fost declarat ”vinovat” că i-a găsit o ascunzătoare unuia dintre capii grupului, Vălușescu Vasile, în pădurea Borlovenilor. Autoritățile comuniste l-au mai învinuit că i-a adus de mâncare lui Vălușescu și i-a favorizat întâlnirea cu familia.

Bunicul lui Grindeanu a stat trei ani în spatele gratiilor, iar celălalt cap al grupului, ”Dușmanul poporului” Gheorghe Ionescu, a fost executat în în vara anului 1952 în pădurea verde de lângă Timișoara. Vasile Vălușescu a scăpat și a fost condamnat la muncă forțată pe viață.

După ce a scăpat din temnițele comuniste, Imbrescu a trăit în Borloveni, crescându-și nepotul propus la sfârșitul lui 2016, de șeful PSD Liviu Dragnea, pentru funcția de premier.

Anchetatorii lui Mihai Imbrescu, Aurel Moiș și Coloman Ambruș, au fost torționari care-i torturau pe cei care se puneau regimului.

Mihai Imbrescu era tânăr când a ajutat gruparea Ionescu Gheorghe – Vălușescu, iar numele său apare pe zidul din Spațiul de rugăciune și de reculegere din spatele Memorialului Sighet.

Tag-uri:
Sorin Grindeanu, mihai imbrescu, bunic, detinut politic, comunism, valusescu, caras-severin, crescut, educat, temnita, inchisoare, aurel mois, tortionari, poarta alba, timisoara

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Informații EXPLOZIVE despre familia lui Sorin Grindeanu. Premierul desemnat de PSD a avut bunic DEȚINUT POLITIC.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/sorin-grindeanu06-resize-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/sorin-grindeanu06-resize-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Matei Năstase | joi, 29 decembrie 2016 | 13 Comentarii | 1091 Vizualizari <!-- --> Sorin Grindeanu Sorin Grindeanu, omul ales de PSD...

Preluat de la EVZ