loading…

Judecata în Dosarul Colectiv, în care sunt vizați patronii clubului și cei ai firmei de artificii, va începe la Judecătoria Sectorului 4, după ce magistrații Tribunalului București au respins astăzi contestațiile inculpaților din dosar față de începerea dezbaterilor pe fond, decizia fiind definitivă.

Astfel, la mai bine de un an de la incendiul din clubul Colectiv, în urma căruia 64 de persoane și-au pierdut viața, iar alte peste o sută au fost rănite, în dosarul Colectiv urmează să fie audiați în fața judecătorilor atât inculpații, cât și cele 185 de părți civile constituite în acest caz.

Procurorii de la Parchetul General au trimis în judecată dosarul Colectiv la data de 28 aprilie 2016. Patronii clubului, George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea și Costin Mincu, sunt acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Cercetările au fost extinse și asupra reprezentanților firmei care a livrat artificiile în club, Golden Ideas Fireworks. Artificierul firmei, Viorel Zaharia, este acuzat de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în timp ce patronii Cristian Niță și Daniela Niță sunt acuzați de favorizarea făptuitorului și sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri. Cristian Niță a fost interceptat de anchetatori în timp ce discuta cu o angajată, a doua zi după incendiul din club, despre ștergerea unor documente care puteau constitui probe în dosar. Angajata le-a spus anchetatorilor că firma practic nu avea evidență contabilă și că s-a panicat după ce a văzut efectele incendiului din Colectiv, motiv pentru care a recurs la ștergerea unor documente.

În dosar au fost puse sub acuzare firmele SC Colectiv Club SRL și SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în formă agravantă, având ca urmare decesul mai multor persoane și vătămare corporală din culpă, în formă agravantă, având ca urmare vătămarea mai multor persoane.

Din dosarul Colectiv au fost disjunse și alte dosare, unul dintre ele în privința lui Marian Moise, pirotehnistul rănit în urma incendiului. Acesta era angajat al firmei care a furnizat artificiile, iar în seara de 30 octombrie 2015 s-a ocupat de montarea lor în club. Astfel, alături de Marian Moise, se fac cercetări și față de celelalte persoane trimise în judecată.

Cea de-a doua cauză se referă la ISU, Departamentul de Urbanism al Primăriei Sectorului 4, firma de construcții care s-a ocupat de clădirea clubului și societatea care a montat buretele în incintă. Cererea de extindere a urmăririi penale în acest sens a fost depusă de reprezentantul legal a 20 de părți civile din dosar, la data de 11 aprilie 2016.

În incendiul din clubul Colectiv și-au pierdut viața 64 de persoane, iar alte peste o sută au fost rănite.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/incepe-judecata-in-dosarul-colectiv-tribunalul-bucuresti-a-respins-toate-constestatiile-34158.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/incepe-judecata-in-dosarul-colectiv-tribunalul-bucuresti-a-respins-toate-constestatiile-34158-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv