loading…

Ministerul Sănătății a confirmat încă un deces provocat de rujeolă, o fetiță în vârstă de un an și trei luni din județul Timiș, care nu fusese imunizată, fiind răpusă de acest virus, ceea ce face ca numărul deceselor să ajungă la nouă, de la izbucnirea epidemiei.

,,O fetiță în vârstă de un an și trei luni, din județul Timiș, a ajuns la spital cu simptomele infectării cu virusul rujeolic. Starea sa de sănătate s-a agravat, iar organismul a cedat. Probele trimise la Institutul Cantacuzino au confirmat îmbolnăvirea cu rujeolă. Fetița nu fusese imunizată de părinți împotriva acestui virus. Astfel, în momentul de față, bilanțul epidemiei de rujeolă indică un număr de 1.969 de infectări, în 33 de județe, și nouă decese provocate de acest virus, dintre care trei copii. Niciunul dintre cei trei copii care și-au pierdut viața nu erau vaccinați. Dintre adulți, aproape toți fie erau neimunizați, fie schema de vaccinare nu a fost completă“, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Valentin Popescu, potrivit Mediafax.

Fetița care și-a pierdut viața a fost internată în luna decembrie la spitalul Victor Babeș, din Timișoara, la secția de Boli Infecțioase, dar din cauza complicațiilor, organismul acesteia nu a mai putut lupta cu virusul.

Epidemia de rujeolă izbucnită în această toamnă a determinat Ministerul Sănătății ca, împreună cu reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății, UNICEF și Institutul de Sănătate Publică, să propună o serie de măsuri pentru combaterea extinderii virusului. Printre măsuri se numără și scăderea vârstei de vaccinare a copiilor, a căror imunizare va putea fi făcută acum de la 9 luni, deoarece, spun specialiștii, o caracteristică a aceastei epidemii de rujeolă este că afectează micuții cu vârste sub un an.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/inca-un-copil-a-murit-din-cauza-rujeolui-numarul-deceselor-a-ajuns-la-noua-34157.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/inca-un-copil-a-murit-din-cauza-rujeolui-numarul-deceselor-a-ajuns-la-noua-34157-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv