loading…

Sprijinul acordat în acest an agricultorilor pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost majorat joi de Guvern cu peste 118 milioane de lei, de la 647,24 milioane lei la 765,32 milioane de lei fondurile destinate acestei scheme de ajutor de stat.

Decizia a fost luată prin Hotărâre adoptată de Guvern, iar sprijinul se acordă agricultorilor, sub formă de rambursare, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare, potrivit Mediafax.

Majorarea sumei permite plata integrală a acestui sprijin destinat agricultorilor pentru diminuarea costurilor de producție, conform situației centralizatoare realizată de Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA).

Fondurile alocate suplimentar se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2016.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată în 2014. Valoarea maximă a schemei de ajutor de stat pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3.334 miliarde de lei.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/guvernul-a-majorat-ajutorul-pentru-reducerea-accizei-la-motorina-pentru-agricultori-34164.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/guvernul-a-majorat-ajutorul-pentru-reducerea-accizei-la-motorina-pentru-agricultori-34164-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv