Autor:
Razvan Gheorghe
|
joi, 29 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 41 Vizualizari

<!–

–>

Executivul a aprobat, joi, printr-un memorandum, planul de acţiune pentru pregătirea preşedinţiei Consiliului UE pe care România o va exercita în primul semestru din 2019.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, este vorba de un document tehnic care descrie rolul şi atribuţiile unei preşedinţii a Consiliului UE, a primei etape de pregătire a preşedinţiei României la Consiliul UE, precum şi a programului preşedinţiei României a Consiliului UE.

De asemenea, documentul conţine o primă evaluare a resurselor necesare şi sugerează setul de măsuri tehnice necesar a fi implementate în procesul de pregătire pe parcursul următorilor doi ani.

“Planul de acţiune reprezintă cel de al doilea obiectiv asumat de către Guvernul României, la nivelul Cancelariei Primului-ministru, în pregătirea preşedinţiei României la Consiliul UE. Primul obiectiv a fost lansarea seriei de dezbateri publice pentru discutarea priorităţilor viitoarei preşedinţii. Astfel, pe 24 octombrie, Cancelaria Primului-ministru a organizat conferinţa de lansare a dezbaterilor publice şi a prezentat ulterior un calendar al acestor dezbateri, care se vor derula în perioada noiembrie 2016 – iunie 2017”, precizează sursa citată de Agerpres.

Executivul aminteşte că preşedinţia României la Consiliul UE este un obiectiv de “importanţă naţională”, ţara noastră urmând a demonstra, pentru prima dată, “viziunea politică şi capacitatea administrativă necesare pentru a gestiona, de o manieră profesionistă, această înaltă responsabilitate care îi revine periodic fiecărui stat membru al Uniunii Europene”.

Tag-uri:
Guvern, Romania, presedintia Consiliului UE, Uniunea Europeana, UE

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a aprobat planul de acţiune pentru pregătirea preşedinţiei României la Consiliul UE.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/palatul-victoria_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/palatul-victoria_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Razvan Gheorghe | joi, 29 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 41 Vizualizari <!-- --> Executivul a aprobat, joi, printr-un memorandum, planul...

Preluat de la EVZ