Autor:
Razvan Gheorghe
|
joi, 29 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 13 Vizualizari

<!–

–>

Guvernul a adoptat joi măsuri pentru continuarea sprijinului dat răniţilor din Colectiv şi după 1 ianuarie 2017, sumele fiind destinate cazării şi transportului persoanelor însoţitoare, deşi ajutorul este acordat efectiv tot pe numele victimelor, informează un comunicat de presă al Executivului.

Hotărârea de Guvern precizează că aceste ajutoare de urgenţă se acordă până la finalizarea perioadei de tratament, termenul limită fiind sfârşitul anului 2018, indiferent dacă tratamentul se efectuează în ţară sau în străinătate în state membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European sau în alte state.

Potrivit actului normativ, în cazul tratamentului în străinătate, ajutorul va fi echivalentul în lei a câte 2.000 de euro lunar. Câte 100 de lei pe zi vor fi acordaţi în cazul tratamentului în ţară în altă localitate decât cea în a cărei rază teritorială domiciliază sau are reşedinţa rănitul. Răniţii care fac tratamentul în ţară, în localitatea în care domiciliază sau au reşedinţa, vor primi câte 30 de lei pe zi.

“Ajutoarele se acordă la cererea persoanei rănite, depusă la agenţia judeţeană pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, însoţită de copia actelor de identitate. În situaţia în care rănitul se află în străinătate, documentele se depun la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale MAE, care le retransmit Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. Aceste ajutoare suplimentare se plătesc din sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, iar plata se efectuează prin agenţiile de plăţi şi inspecţie socială”, precizează Executivul, potrivit Agerpres.

Tag-uri:
Colectiv, Guvern, ajutor, bani, bani pentru insotitori, insotitori, victime

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvern: Un NOU AJUTOR pentru VICTIMELE din COLECTIV. Banii acoperă transportul şi cazarea ÎNSOŢITORILOR.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/colectiv-lemage-ro-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/colectiv-lemage-ro-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Razvan Gheorghe | joi, 29 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 13 Vizualizari <!-- --> Guvernul a adoptat joi măsuri pentru continuarea...

Preluat de la EVZ