Autor:
Razvan Gheorghe
|
joi, 29 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 10 Vizualizari

<!–

–>

Sprijinul acordat în acest an agricultorilor pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură va fi mai mare, după ce Guvernul a majorat joi cu peste 118 milioane lei (de la 647,24 milioane lei la 765,32 milioane lei) fondurile destinate acestei scheme de ajutor de stat.

Potrivit unui comunicat al Executivului transmis Agerpres, decizia a fost luată printr-o hotărâre adoptată de Guvern, iar sprijinul se acordă agricultorilor, sub formă de rambursare, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare.

“Majorarea sumei permite plata integrală a acestui sprijin destinat agricultorilor pentru diminuarea costurilor de producţie, conform situaţiei centralizatoare realizate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA)”, se arată în comunicat.

Fondurile alocate suplimentar se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2016, se mai spune în comunicat.

Tag-uri:
Guvern, motorina din agricultura, subventii majorate, majorare

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fondurile pentru subvenţia motorinei utilizate în agricultură, MAJORATE de Guvern.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/getimageashx-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/getimageashx-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Razvan Gheorghe | joi, 29 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 10 Vizualizari <!-- --> Sprijinul acordat în acest an agricultorilor pentru...

Preluat de la EVZ