loading…

DNA Ploiești va cere din nou arestarea lui Sebastian Ghiță, după ce Poliția va notifica instanța de judecată de încălcarea controlului judiciar de către fostul deputat, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Potrivit surselor citate, după ce instanța la care se judecă dosarul în care Sebastian Ghiță are control judiciar va fi notificată că fostul parlamenar nu s-a prezentat la Poliție în cursul zilei de joi, DNA va cere din nou arestarea sa.

Sebastian Ghiță era așteptat joi dimineața, la ora 10.30, la sediul Poliției din Prahova, în cadrul controlului judiciar în dosarul în care este cercetat pentru dare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani, șantaj, folosire de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și conducererea unui vehicul fără permis. În același dosar sunt trimiși în judecată și Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului din Ploiești, Viorel Dosaru, fost șef al IPJ Prahova, Constantin Ispas, ofițer de Poliție.

Sebastian Ghiță nu s-a prezentat la ora 10.30 la sediul Poliției din Ploiești, așa cum era programat, drept urmare, potrivit legii, polițiștii din Prahova urmează să notifice Înalta Curte de Casație și Justiție de încălcarea măsurilor preventive. Ulterior, din oficiu sau la cererea procurorului de caz, instanța poate decide schimbarea controlului judiciar cu arestarea preventivă sau arestul la domiciliu.

Pe numele lui Sebastian Ghiță poate fi emis mandat de urmărire națională abia după ce decizia instanței ar fi definitivă în cazul arestării în lipsă.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/dna-va-cere-din-nou-arestarea-lui-sebastian-ghita-34152.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/dna-va-cere-din-nou-arestarea-lui-sebastian-ghita-34152-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv