Autor:
Simona Stupar
|
joi, 29 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 124 Vizualizari

<!–

–>

Jacqqueline Sauvage, la tribunal

Jacqueline Sauvage a fost eliberată dintr-o închisoare din Paris, aseară, după trei ani în spatele gratiilor pentru că și-a ucis soțul. Sauvage (69 de ani) a fost condamnată la 10 ani de închisoare, după ce a fost declarată vinovată de uciderea prin împușcare a soțului ei. L-a împușcat de trei ori, în spate, cu o pușcă de vânătoare, în 2012, la doar o zi după ce fiul lor s-a spânzurat, conform Reuters.

În timpul proceselor, din 2014 și 2015, ea a vorbit în detaliu despre viața ei dominată de abuzuri și rușine. 

A povestit că soțul ei, Norbert Marot, era un alcoolic violent, care o bătea de 47 de ani. Cuplul avea trei fiice, care, de asemenea, au declarat că erau abuzate, atât fizic, cât și psihic, conform AFP.  În timpul proceselor, femeile au spus că erau prea „umilite” pentru a cere ajutor, relatează CNN

Cazul extrem de mediatizat a intrat în atenția grupurilor pentru susținerea drepturilor femeilor, în atenția celebrităților și a politicienilor și a dat naștere unei dezbateri asupra violenței domestice în Franța. 

În luna ianuarie, președintele francez Francois Hollande a grațiat-o parțial pe Sauvage, după presiuni publice care au cerut eliberarea ei. O petiție în acest sens a fost semnată de mai mult de 380.000 de oameni. Grațierea parțială i-a permis femeii să ceară amnistie, dar două tribunale i-au respins cererea de eliberare. 

Ieri, președintele francez a decis să o grațieze pe femeie, gest salutat public de Nathalie Tomasini, avocata lui Sauvage. Într-un interviu acordat postului de radio RTL, ea a spus că decizia președintelui transmite „un mesaj puternic” tuturor femeilor care sunt victime ale abuzului domestic.

Dar Virginie Duval, lidera sindicatului francez al magistraților, susține că intervenția lui Francois Hollande a fost o mișcare politică, pentru a face pe plac opiniei publice.

Într-o declarație dată publicității, ieri, de Palatul Elysee, Hollande a spus că „Locul doamnei Sauvage nu mai este în închisoare, ci alături de familia sa”.

„Am decis s-o grațiez pe Jacqueline Sauvage pentru restul sentinței. Această grațiere va pune capăt imediat detenției sale”, a scris Hollande pe Twitter. 

Conform articolului 17 al Constituției franceze, președintele are puterea de a amnistia anumite persoane. Este a doua oară când Hollande face apel la acest drept al său, de când este președintele țării.

În 2014, unul dintre deținuții cu cea mai mare pedeapsă executată din Franța, Philippe El Shennawy, a fost eliberat condiționat, după 38 de ani petrecuți în spatele gratiilor. 

Tag-uri:
Jacqueline Sauvage, Norbert Marot, Francois Hollande, Nathalie Tomasini, Dar Virginie, Palatul Elysee, Philippe El

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazul lui Jaqueline Sauvage, la final. Femeia a fost GRAȚIATĂ de președinte, după trei ani de închisoare, pentru că și-a UCIS soțul.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/jacqueline-sauvage-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/jacqueline-sauvage-465x390-300x288.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Simona Stupar | joi, 29 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 124 Vizualizari <!-- --> Jacqqueline Sauvage, la tribunal Jacqueline Sauvage a fost...

Preluat de la EVZ