loading…

Guvernul a decis joi ca banii pentru “Cumințenia Pământului” să fie returnați integral până la 31 decembrie 2017, a anunțat purtătorul de Guvânt, Liviu Iolu.

“Sumele donate vor putea fi restituite integral donatorilor până pe 31 decembrie 2017. Guvernul a stabilit mecanismele de restituire a donațiilor. Până acum au paricipat aproximativ 100.000 de donatori, suma totală donată fiind de 1,273 milioane de euro”, a declarat Liviu Iolu.

Acesta a spus că pentru restituirea sumelor donate prin SMS și prin intermediul liniilor telefonice, Guvernul va încheia acorduri cu operatorii de telefonie.

Hotărârea adoptată de Guvern stabilește condițiile, etapele și termenele pentru procedura de restituire a donațiilor, precum și modelul cererii de restituire. De asemenea, reglementează modalitatea de suportare a comisioanelor, precum și a diferențelor de curs valutar aferente restituirii donațiilor, care vor fi suportate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

Sumele colectate în lei vor fi restituite pe bază de ordin de plată din contul de disponibilități deschis de Ministerul Culturii la Trezoreria Statului și/sau din conturile în lei deschise la instituțiile de credit.

Sumele colectate în valută vor fi restituite pe bază de ordin de plată din conturile în valută deschise de Ministerul Culturii la instituțiile de credit.

Totodată, sunt stabilite mecanismele de restituire a donațiilor efectuate prin intermediul companiilor de telefonie mobilă.

Pentru donațiile provenite prin SMS, cursul valutar la care se calculează și se face returnarea sumei către donatorul final este cel din data rectificării pe factură/bonusarea la numărul de telefon în cazul cartelei prepaid.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/banii-donati-pentru-cumintenia-pamantului-vor-fi-returnati-romanior-anul-viitor-34159.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/banii-donati-pentru-cumintenia-pamantului-vor-fi-returnati-romanior-anul-viitor-34159-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv