loading…

Numărul elevilor din școlile elementare și din liceele din Japonia cu probleme de vedere a atins un nivel record în anul 2016 ca urmare a creșterii timpului petrecut de aceștia în fața ecranelor.

Procentul elevilor a căror acuitate vizuală este cotată la 1.0, un nivel considerat sănătos după sistemul de măsurare din Japonia, este de 31,46% la copiii din școlile elementare, de 54,63% la cei din primii ani de liceu și de 65,98% la elevii din anii terminali de liceu, potrivit studiului anual.

Potrivit unui oficial din Ministerul Educației, Culturii, Sportului, Științelor și Tehnologiei din Japonia, „odată cu răspândirea telefoanelor inteligente, a jocurilor video și a altor dispozitive copiii s-au obișnuit să privească lucrurile de aproape”, potrivit digi24.

Studiul cu privire la starea de sănătate a copiilor a subliniat o creștere ușoară a numărului de elevi obezi, majoritatea aflați în primul an de liceu — 10,95% dintre băieți și 8,57% dintre fete, cu o greutate de circa 20% peste medie. Totuși, studiul relevă că tendința generală de îngrășare a copiilor este în scădere în această țară..

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/utillizarea-frecventa-a-telefonului-mobil-de-catre-copii-creaza-deficiente-de-vedere-34101.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/utillizarea-frecventa-a-telefonului-mobil-de-catre-copii-creaza-deficiente-de-vedere-34101-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv