Autor:
Feri Predescu
|
miercuri, 28 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 7 Vizualizari

<!–

–>

Consilieri locali municipali au aprobat, astăzi, în unanimitate, eliminarea celebrei “taxe de liniște” sau “taxe de protecție”, instituită de fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, și aplicată, din 2003, agenților economici din oraș, din Mamaia și din Satul de Vacanță.

În proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2017, inițiat de actualul primar al Constanței, Decebal Făgădău, nu figurează nicio taxă nouă. Iar taxa de liniște, contestată în instanță de consilierul local independent, Andrei Popescu, încă de când era președinte al Asociației Constanța ia Atitudine (ACIA) a fost anulată. “Am considerat că este mai sănătos să eliminăm această taxă pentru anul viitor și să pornim o discuție serioasă legată de creșterea nivelului de siguranță în Constanța”, a declarat, la finalul ședinței CLM,  primarul Decebal Făgădău.

Taxa de liniște sau “taxa de protecție” era plătită de agenții economici care erau, astfel, obligați să contribuie, anual, la buget, cu zeci de mii de lei pentru “creșterea gradului de siguranță”, deși nu beneficiau de vreo protecție. “Mă bucur că justiția a făcut dreptate și sunt convins că taxa de liniște, impusă abuziv de Radu Mazăre, și păstrată de Decebal Făgădău, va fi desfiintată și că oamenii își vor putea recupera banii.Trăim încă într-un oraș în care s-au inventat unele dintre cele mai bizare taxe speciale din România”, spunea în luna septembrie, după ce a câștigat, defintiv, procesul, consilierul independent Andrei Popescu.

O altă taxă care a fost modificată, astăzi, de consilierii locali ai municipiului Constanța este taxa de tramă stradală. “Propun să eliminăm taxa de tramă stradală pentru autovehiculele cu masa totală mai mică de 2,5 tone. Trebuie să descurajăm mașinile de tonaj mare. Iar pentru aprovizionare să reglementăm în conformitate cu directivele europene”, a spus primarul Decebal Făgădău. Iar taxa de salubritate rămâne neschimbată. Constănțenii vor plăti și în 2017 suma de 3 lei/lună pentru gunoi.

Tag-uri:
Decebal Făgădău, Andrei Popescu, Asociației Constanța, Radu Mazăre

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Taxa de protecție a lui Radu Mazăre”, eliminată de primarul Constanței, Decebal Făgădău .

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/fagadau-decebal-primar-cta-evz-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/fagadau-decebal-primar-cta-evz-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialAdministratie Locala
Autor: Feri Predescu | miercuri, 28 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 7 Vizualizari <!-- --> Consilieri locali municipali au aprobat, astăzi,...

Preluat de la EVZ